Ny forening baner vej for rideturisme

Muligheden for at ride langs Ringkøbing Fjord kan tiltrække rideturisme til Ringkøbing-Skjern Kommune. Arkivfoto.
Foto: Picasa

Ny forening baner vej for rideturisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag aften var der stiftende generalforsamling i den nye forening Ridespor i Ringkøbing-Skjern Kommune.

En ridetur i vestjysk natur kan være hyggelig og flot. Men den kan også være profitabel for kommunen som helhed.

Det er med det afsæt, at den nye forening Ridespor i Ringkøbing-Skjern Kommune tirsdag aften holdt stiftende generalforsamling.

Projektet går ud på at skabe ridespor langs cykel- og gangstier i hele kommunen, så det er muligt at komme rundt på hesteryg.

Ideudvikling

Peter Barner-Rasmussen blev valgt som formand, og det er da også ham, der har ageret som tovholder på ideen om ridespor det seneste år.

»Vi har løbende ideudviklet og haft netværksdag, og nu var tiden så kommet til at gøre det mere officielt med en forening,« fortæller han

Den stiftende generalforsamling blev holdt på Restaurent Muh i Rækker Mølle, som også er tænkt som en distation på rideruterne. Der var mødt godt 30 mennesker op, som alle var interesserede i det nye tiltag.

Bestyrelsen kommer til at bestå af personer, der har tilknytning til ridning i forvejen, og som er klar til at tage fat. Bestyrelsesmedlemmerne bliver således Joan Fahl, John Rasmussen, Karina W. Ladefoged og Kim Clausen.

Tre ben

Formand Peter Barner-Rasmussen fortæller, at de nye ridespor ikke kun vil gavne kommunens mange ryttere.

»Der er tre ben i det her. For det første er der et stort potentiale i rideturisme. Herefter kan det være med til at lokke flere borgere til kommunen, som har heste og mangler et sted med meget plads og gode ridemuligheder. Og sidst kan heste faktisk skabe arbejdspladser i kommunen,« siger han.

Her hentyder Peter Barner-Rasmussen til en turismeanalyse foretaget af Ringkøbing-Skjern Kommune og Hvidesande.nu, der viser, at 10 heste potentielt set kan give ét job. Set ud fra det perspektiv kan nye ridespor derfor også gavne kommunen, hvilket er en af grundene til, at kommunen bakker op om den nye forenings arbejde.

Ridesporene skabes også, så der ikke slides på eksisterene stier og for ikke at genere den almindelige trafik.

Ny forening baner vej for rideturisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce