Museum om Ølstrups Nolde-maleri: Det er enestående

Middag i Emmaus er et værdifuldt maleri, der i 2014 blev stjålet fra Ølstrup Kirke. Nu er det fundet igen, og det er godt, for maleriet er det eneste af sin slags fra tyske Emil Nolde. Foto: Arkiv.

Museum om Ølstrups Nolde-maleri: Det er enestående

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nolde-museet i den tyske by Seebüll fortæller, at det stjålne maleri er Emil Noldes første religiøse maleri og eneste egentlige kirkemaleri. Det gør billedet til noget helt specielt.

Ølstrup: "Middag i Emmaus" er fundet, efter at det i 2014 blev stjålet fra altertavlen i Ølstrup Kirke.

Et maleri til en estimeret værdi af svimlende ti millioner kroner, og et maleri der trak masser af ikke mindst tyske turister til Ølstrup.

Kunstneren bag maleriet er Emil Nolde, der levede fra 1867 til 1956. I sin tid lavede tyskeren med danske rødder flere store værker, men hvor specielt er det genfundne maleri fra kirken i Ølstrup?

Svaret er klart fra Nolde-museet i den tyske by Seebüll:

- Det er et af hans tidlige værker. Det er fra 1904, og det er det første, han rigtig laver til brug i en kirke. Det gør, at det er et meget specielt maleri, siger Dr. Astrid Becker, der er vicedirektør for Nolde-museet.

Det er det originale, der blev stjålet, og der findes ikke en eneste kopi af det. Havde tyvene ødelagt det, havde det været væk for altid. Af samme grund er vi meget glade.
Dr. Astrid Becker, Vicedirektør for Nolde Museet i Seebüll.

Et vigtigt værk

Hos Nolde Museet i Seebüll har man rigtig mange værker med forskellige udtryk fra den tyske kunstner. Alligevel er der noget over "Middag i Emmaus", som man ikke ser andre steder i Emil Noldes repertoire:

- Middag i Emmaus er lavet til en kirke, og det er faktisk det eneste, han nogensinde har lavet til det formål. Han har lavet flere religiøse værker i sin tid, men det var ikke malerier, der var beregnet til kirkebrug. Det er det her, udtaler Astrid Becker.

Vicedirektøren er ikke meget for at kommentere, om de ti millioner, som Ølstrup-maleriet er vurderet til, er standarden for Emil Noldes værker. Hun understreger dog, at der langt fra er tale om nogen middelvare:

- Det er et rigtig vigtigt værk, men det er ikke det mest berømte, han har lavet. Det er dog et rigtig godt maleri, og så er det ikke mindst tidligt. Det kom til at danne grundlaget for meget af det andet, han lavede, lyder det fra museet.

Meget glade

I Seebüll har man fulgt nøje med i sagen om det stjålne maleri i Ølstrup Kirke.

Og der er stor tilfredshed over, at det nu er fundet:

- Det var det originale værk, der blev stjålet, og der findes ikke en eneste kopi af det. Havde tyvene ødelagt det, ville det have været væk for altid. Af samme grund er vi meget glade, slutter Astrid Becker.

Museum om Ølstrups Nolde-maleri: Det er enestående

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce