Lokalradio i karantæne for reklamer

Tre radiokanaler har base i Radiohuset på Reberbanen. En af dem, Ringkøbing Lokalradio, er midlertidig sat ud af spillet på grund af reklamer. Arkivfoto.

Lokalradio i karantæne for reklamer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ringkøbing Lokalradio lagt på is resten af året; skal betale driftstilskud på 32.000 kroner tilbage.

RINGKØBING: Trofaste lyttere må undvære Ringkøbing Lokalradio resten af året. Radio- og tv-nævnet har nemlig inddraget stationens programtilladelse i perioden den 1. oktober til den 31. december.

Årsagen er, at Radio- og tv-nævnet - der blandt andet holder øje med, om Danmarks mange lokalradioer overholder lovgivningen på området - har afgjort, at Ringkøbing Lokalradio har sendt reklamer, selv om den ikke måtte.

Dette har altså resulteret i en karantæne på tre måneder; desuden skal 32.000 kroner i driftstilskud betales tilbage.

Radiochef Anton Andersen ærgrer sig over karantænen.

Han understreger dog over for Dagbladet, at lytterne ikke vil mærke noget i form af "huller" i sendefladen.

De to andre stationer, der sender fra Radiohuset på Reberbanen i Ringkøbing, Serviceradio og Weekendradioen, dækker ind for Ringkøbing Lokalradio i karantæneperioden.

Ingen reklamer

Ringkøbing Lokalradio sender ikke betalte reklamer.

- Det er dog tilladt, at virksomheder sponserer udsendelser, hvis der bliver gjort klart og tydeligt opmærksom på det, siger Anton Andersen.

Lokalradioen gerne må omtale arrangementer og virksomheder, men omtalen må ikke have karakter af "anprisning" eller for eksempel rumme opfordringer til køb, og ofte kan det være svært at vide, hvor grænsen går.

Ifølge Radio- og tv-nævnets afgørelse har Ringkøbing Lokalradio været i strid med lokalradiobekendtgørelsen i et dusin tilfælde.

Radioen mener selv, at der har været tale om servicemeddelelser og understreger over for nævnet, at man ikke har reklameindtægter.

Nævnet har gennemlyttet de pågældende radiospots og mener, at de alle indeholde anprisninger og i flere tilfælde opfordringer til køb.

Anton Andersen tager afgørelsen til efterretning.

- Vi betragter det her som en fodfejl, som vi har lært noget af. Vi er jo bare amatører, der elsker at lave radio, og som ikke har den store juridiske ekspertise, siger han.

Lokalradio i karantæne for reklamer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce