LGBT-forperson: Det vil tage et par generationer

Peder Holk Svendsen forventer, at det vil tage et par generationer før LGBT-personer vil være helt accepteret i Danmark. Pressefoto

LGBT-forperson: Det vil tage et par generationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forpersonen for Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpesoner, Peder Holk Svendsen, forventer at det vil tage et par generationer før LGBT-personer vil være helt accepteret i Danmark.

Ringkøbing-Skjern: Martin Werge Willumsens læserbrev i lørdagsavisen om den manglende accept af - og chikane af - homoseksuelle i Ringkøbing-Skjern Kommune, har givet mange kommentarer på Facebook. Langt de fleste kommentarer støtter Martin Werge Willumsen i hans synspunkter.

Flere skriver, at der er en bedring på vej. At de kommende generationer ikke vil have samme holdning, som mange i de nuværende generationer.

Den holdning er forpersonen for Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpesoner, (LGBT) Peder Holk Svendsen, enig i:

- Vi oplever helt klart, at unge i dag i høj grad har en inkluderende adfærd i forhold til LGBT-personer, og at accepten af LGBT-personer er høj hos unge, så det bliver bedre fremover, siger han.

Peder Holk Svendsen kan ikke nødvendigvis genkende billedet af, at accepten er mindre i Ringkøbing-Skjern Kommune end andre steder.

- Der er desværre ikke noget, vi har registreret i landsforeningen, og der føres ingen statistik over den slags chikane nogen steder. Men det, vi kan se, er, at der er en tendens til mindre accept de steder, hvor der er mange, der går i kirke, og hvor Indre Mission står stærkt. Da det samtidig er sådan, at mange LGBT-personer søger fællesskabet med andre LGBT-personer og derfor flytter til storbyerne, hvor de oplever, at accepten af forskelligheder er større, vil LGBT-personer alt andet lige være i større mindretal i bysamfund uden for de større byer, siger Peder Holk Svendsen.

Han gør i øvrigt opmærksom på, at det er et område, som regeringen har fokus på.

Der er i efteråret udarbejdet en handlingsplan på LGBT-området på 12 punkter, der skal implementeres over de næste tre år.

Ud af de 25 millioner, der er afsat til planen, er de syv millioner afsat til netværksdannelse for LGBT-personer, der bor uden for de store byområder.

LGBT-forperson: Det vil tage et par generationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce