Jubilæums-performance på Vestjyllands Højskole

Disse kæmpepassere kan man se på Vestjyllands Højskole på søndag. Pressefoto

Jubilæums-performance på Vestjyllands Højskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fejring. Statens Kunstfond fejrer over de næste uger 50 års jubilæum med en række events i hele landet, også i Vestjylland.

I den kommende weekend markeres det i høj grad lokalt, at Statens Kunstfond runder de 50 år, og der ingen tvivl om, at offentligheden vil lægge mærke til jubilæet!

Var det noget at svinge i takt? Pressefoto
Var det noget at svinge i takt? Pressefoto

I den forbindelse opfører kunstneren Molly Haslund nemlig et særligt performance-propgram; første gang lørdag i Ringkøbing omkring stationen og i byens midt, anden gang søndag på Vestjyllands Højskole sammen med nogle af eleverne.

Siden Folketinget vedtog at etablere fonden, er der blevet skabt over 1200 kunstværker til det offentlige rum og givet støtte til mere end 30.000 kunstnere, projekter og kunstindkøb fordelt af de mere end 300 personer, der gennem årene har siddet i de forskellige udvalg.

Jubilæet bliver over de næste uger fejret ved en række begivenheder over hele Danmark, en for hver af de syv kunstarter, Statens Kunstfond dækker.

Ni værker

Vestyllands Højskole har ansøgt om og fået tilsagn om deponering af kunst på skolen. I sidste uge modtog højskolen således ni kunstværker, som alle interesserede er velkomne til at kigge inden for og opleve.

Weekenden præges dog især af billedkunstneren Molly Haslund. Hun er kendt for sine særligt udviklede redskaber, der blandt andet tæller en kæmpepasser til at tegne cirkler på jorden, en sjippesøjle og nogle overdimensionerede skeer, som bliver brugt til spillet spoonball.

Hendes kunstværker handler i høj grad om leg og glæden ved at udføre noget fysisk sammen i fællesskab, og kan ses som en kommentar til en individualistisk samfundsstruktur.

Til jubilæet laver Molly Haslund en performance i samarbejde med Vestjyllands Højskole, som alle er velkomne til at deltage i. Eventen foregår søndag 16. november klokken 14.00 på Vestjyllands Højskole. Og dagen inden kan man altså få en forsmag på begivenheden i Ringkøbings centrum.

Forøget kunstsamling

Else Mathiassen, forstander på Vestjyllands Højskole, siger:

»Vi er glade for at Statens Kunstfond har forøget vores kunstsamling, så vi alle, vestjyderne, vores mange kursister og elever kan få glæde af forskellige kunstarter fra »store« kunstnere. At vi så får besøg af Molly, som med sin Spoonball og Simultan-sjipning vil lave et kunstprojekt med eleverne, er en gave. Det er oftest først gennem arbejdet med kunsten, vi bliver bevidste om, hvad kunsten gør ved os.«

pcb

Jubilæums-performance på Vestjyllands Højskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce