Jettes modige film om seksuelle overgreb tiltrak 122.000 seere

Den seneste uges tid har 37-årige Jette Bitten Glibstrup fået masser af positiv respons på sin dokumentarfilm "En sten i vores hjerte", der 4. januar blev vist på DR2. Foto: Søren Palmelund

Jettes modige film om seksuelle overgreb tiltrak 122.000 seere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dokumentarfilmen "En sten i vores hjerte" skabt af Jette Bitten Glibstrup, der er opvokset i Tarm og Ringkøbing, sniger sig ind i top-ti over de mest sete programmer på DR2.

Tarm/Ringkøbing: "Hvad troede du, vi lavede, når vi gik oven på, da vi boede i Ringkøbing? Hvad tror du, der skete, når han ville i bad med mig hele tiden? Troede du virkelig bare, han smurte mig ind i creme?"

Det var et stærkt og vedkommende drama, tv-seerne fik serveret torsdag aften i sidste uge, da DR2 viste dokumentarfilmen "En sten i vores hjerte", der handler om en stedfars seksuelle overgreb på en pige i hendes barndom og ungdom.

Det barske budskab fortalt i en nyskabende form tiltrak 122.000 seere, hvilket er ret imponerende klokken 21.30 på en hverdag.

Det mest sete program på DR2 i årets første uge blev "Anne, Sanne og Lis", da 277.000 danskere søndag aften valgte at dykke ned i fortællingen om Linnet, Salomonsen og Sørensen. Placeringerne fra to til fire over mest sete udsendelser indtages af Shu-bi-dua, der tonede frem i tre forskellige udsendelser på DR2 lørdag aften i forrige uge.

Med 122.000 seere deler "En sten i vores hjerte" tiendepladsen i selskab med "Jersild minus spin."

Det glæder mig meget, at der var så mange, der havde lyst til at bruge en time med min kære mor og jeg på bjerget
Jette Bitten Glibstrup, dokumentarfilm-instruktør

Med mor ud i bjergene

"En sten i vores hjerte" er skabt af 37-årige Jette Bitten Glibstrup, der er opvokset i Tarm og Ringkøbing. I dokumentarfilmen tager hun sin mor med på en strabadserende bjergvandring i Schweiz for - om muligt - at nå til en forståelse af, hvorfor moren ikke så, hvad der foregik og derfor ikke greb ind.

- Da jeg var helt ung og stadig blev misbrugt af min stedfar, kan jeg huske, at jeg tænkte: "Det her lort kommer jeg til at bruge til noget godt en dag", sagde Jette Bitten Glibstrup om sin dokumentarfilm få dage før, den blev vist på tv.

I dag glæder den debuterende instruktør sig over den varme modtagelse, hendes modige filmprojekt har fået:

- Det glæder mig meget, at der var så mange, der havde lyst til at bruge en time med min kære mor og jeg på bjerget. Jeg har ikke lavet dokumentaren til min skrivebordsskuffe men til hele verden, så filmen kan åbne op for nye nuancer, dele krammere ud og tænde lys i mørket for de, der har brug for det, siger Jette Bitten Glibstrup.

To et halvt år i fængsel

Den seneste uges tid har Jette Bitten Glibstrup - som hun selv siger det - "taget den med ro, drysset rundt i min brune velour-morgenkåbe til langt op ad dagen, kigget ud af vinduet og drukket kaffe":

- Nydt at vide, at min film nu er tilgængelig for dem, der har lyst til at se den. Jeg har fået rigtig mange positive beskeder. De varmer hver og én, siger instruktøren, der i dag bor på Nørrebro med sine to drenge på ni og snart 12 år.

Jette Bitten Glibstrup har planer om at skabe endnu en dokumentarfilm, der også skal tage udgangspunkt i de seksuelle overgreb, hun har været udsat for. Ligeledes overvejer hun at skrive en børne- og ungdomsbog, der tager livtag med det samme emne.

Overgrebene resulterede i en straffesag, og i juni 2005 blev Jette Bitten Glibstrups tidligere stedfar idømt to et halvt års ubetinget fængsel ved retten i Thisted.

Jettes modige film om seksuelle overgreb tiltrak 122.000 seere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce