Forælder hylder Satelitten: Alt er ændret for Mikkel


Forælder hylder Satelitten: Alt er ændret for Mikkel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Satelitten blev søsat af Specialcenter Vest i sommeren 2017, og den har betydet en helt ny verden for de 13 børn, der er med.

Ringkøbing: Hos Specialcenter Vest i Ringkøbing-Skjern startede man året med et skulderklap. Satelitten, der huser 13 unge mennesker med forskellig baggrund, er blevet nomineret til Undervisningsmiljøprisen, og ud af mange kandidater er stedet nu blandt de sidste tre.

Satelitten har betydet en helt ny verden de unge, der er del af den. En af dem er Mikkel Christian Pedersen, der fik diagnosen ADHD. Mikkel begyndte at mistrives og lide mange nederlag i folkeskolen, og for to år siden blev han en del af Specialcenter Vest, der i sommeren 2017 sendte ham til Satelitten:

- De ville blande børnene på tværs og skabe en ny gruppe. Vi var lidt skeptiske, fordi der var stor aldersforskel. Nu er vi dog meget positive. Børnene er samlet på kryds og tværs, og underviserne giver dem rigtig meget, siger Mikkels mor, Karina Pedersen.

Faldet til ro

På Satelitten er Mikkel en del af en anderledes undervisningsform. De unge er meget ude i naturen, og på første skoledag var de med nede for at købe nye cykler til hver enkelt. Aktivitet og læring blandes i naturen, og Karina Pedersen kan mærke, at Satelitten har ændret hendes søn:

- Han faldt helt til ro. Mikkel var glad for at komme afsted før, men motivationen er så meget højere nu. Når han er syg, kan han næsten ikke have, at han ikke kan være med, fortæller hun.

På sidelinjen har den glade mor fulgt udviklingen:

- Man kan næsten ikke sige nok rosende ord. Når man har oplevet hans skolegang før og set, hvor usikker han har været, er det stort at se, at han bare blomstrer nu, lyder det.

Tilbud til flere

Karina Pedersen er stolt over, at Satelitten efter gode erfaringer er nomineret til en stor pris.

Nu håber hun, at andre vil tage ved lære af succesen:

- Det ville være et stort ønske, at flere ville gøre som Satelitten. Det her er ikke noget, der virker for alle, for børn er forskellige. Det handler om at finde noget for den enkelte, og det her kan hjælpe mange godt på vej, slutter Karina.

Forælder hylder Satelitten: Alt er ændret for Mikkel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce