Fond giver 7,9 millioner til Naturkraft

En af tre bobler i naturkrafts indendørs center kommer til at indeholde "Livets Træ", som blandt andet skal formidle fotosyntesen på en måde, man aldrig har set før. Illustration: Thøgersen & Stouby

Fond giver 7,9 millioner til Naturkraft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oplevelsescentret Naturkraft har netop modtaget en stor portion penge fra Villum Fonden, så en af de indendørs aktiviteter kan realiseres.

Ringkøbing: Hvis Naturkraftdirektør Peter Sand smiler særlig bredt i disse dage, så er der en god forklaring.

Han har nemlig netop modtaget et brev fra Villum Fonden med tilsagn om økonomisk støtte på 7,9 millioner kroner til at realisere "Livets Træ", der bliver en af centrets indendørs attraktioner.

Virkelighedens vejrbidte træ står bag Naturkrafts kontor på spillestedet Generator og bliver model for det livstræ, som skal placeres inde i en af de tre sfærer, der skal formidle naturens kredsløb for publikum.

I træets sfære bliver der blandt andet mulighed for at opleve fotosyntesen på helt tæt hold.

Gæsterne kommer til at opleve et stort kunstigt træ, som opfører sig præcis som de levende træer.

- Vi forventer, at "Livets Træ" bliver en af de mest markante formidlingsplatforme i Naturkraft samt en enestående læringsscene for den kommende skoletjeneste, men det skal også fascinere et bredere publikum, siger Peter Sand i en pressemeddelelse.

Direktør for Villum Fonden, Jens Kann-Rasmussen, håber, at de 7,9 millioner kroner kan være med til at gøre folk klogere.

- Det er fondsbestyrelses håb, at man med denne bevilling vil medvirke til at udbrede interessen for og nysgerrigheden på at blive klogere på menneskets vekselvirkning med naturen og jorden, og ikke mindst forstå solen og dagslysets afgørende betydning for fotosyntesen som afsæt for alt liv, siger han og ser frem til at følge projektet.

Ringkøbing-Skjern Kommune har bidraget med 100 millioner, og det samme har A.P. Møllerfonden. Region Midtjylland, Augustinus Fonden, Færch Fonden, Vestas og Erhvervsvækst Ringkøbing har også støttet projektet økonomisk.

Naturkraft skal efter planen åbne i påsken 2020 og årligt tiltrække 240.000 gæster. Lige nu bliver der arbejdet på højtryk med det indledende jordarbejde. Efter nytår tager man for alvor fat på hovedbygningen, som blandt andet skal rumme livstræet.

Fond giver 7,9 millioner til Naturkraft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce