Europæiske frivillige mødes i Ringkøbing

Fjordsvømmerne og vinterbaderne i Neptun er blandt dem, der får besøg, når Ringkøbing får besøg af frivillige fra hele Europa, i forbindelse med afslutningen på frivillighedsåret. PR-foto

Europæiske frivillige mødes i Ringkøbing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus har været frivillighovedstad i hele 2018, og ved afslutningen på værtskabet går turen til Ringkøbing.

Ringkøbing: Da Aarhus var Europæisk Kulturhovedstad i 2017, var inderhavnen i Hvide Sande rammen om det store afslutningsshow. Og nu, hvor Aarhus' værtsrolle som Europæisk Frivillighovedstad 2018 er tæt på at være ovre, er det Ringkøbing, der bliver involveret.

Aarhus lukker og slukker nemlig med frivillighedsudflugt og -konference i Aarhus og Ringkøbing i dagene 3.-5. december, hvor aktører inden for frivilligt arbejde fra hele Europa kommer på besøg. l Ringkøbing skal de besøge foreninger som Generator, G-faktor og Fjordsvømmer- og Vinterbadeklubben Neptun, hvor det netop er det frivillige arbejde, der driver værket.

De frivillige gæster bliver så vidt muligt indkvarteret hos lokale frivillige.

- En god del af oplevelsen ved at arbejde frivilligt er det sociale samvær, så vi syntes, det var helt naturligt, at vores gæster ude fra møder lokale ildsjæle og får en snak over aftenkaffen eller morgenmaden, siger Susanne Rystok, leder af FrivilligVest, der koordinerer frivilligt arbejde i Ringkøbing-Skjern Kommune.

I Ringkøbing Skjern kommune viser undersøgelser i øvrigt, at helt op imod syv ud af ti borgere arbejder frivilligt

- Vi kalder os selv danmarksmestre i frivillighed og der er noget om snakken, lyder det fra Susanne Rystok.

Under besøget i Ringkøbing er der også fællesspisning og lokalkulturel underholdning i form af sang og ballet på programmet.

Europæiske frivillige mødes i Ringkøbing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce