Danske film gjorde 2018 til et rekordår i biografen

Som daglig leder har Bjarne From 180 sæder at gøre godt med i Ringkøbing Biograf, der har succes med at trække folk til. Foto: Jørgen Kirk

Danske film gjorde 2018 til et rekordår i biografen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Målt på både billetsalg og indtjening blev 2018 det bedste år nogensinde for Ringkøbing Biograf. Visionen er at runde 30.000 solgte billetter i 2020.

Ringkøbing: Stod det til Bjarne From, rykkede Afdeling Q én gang om året ind i Ringkøbing Biograf. For det sælger bare billetter, når Jussi Adler-Olsens krimier toner frem på det store lærred.

- Udbuddet af film gør en kæmpe forskel, fastslår den daglige leder af det kulturelle rødstenshus på hjørnet af Nygade og Chr. Husteds Vej.

Når Bjarne From spoler tiden tilbage til begyndelsen af 2018, ser det lidt sort ud, for dér var det småt med lyspunkter i den danske biografverden.

I marts kom der lidt fut i fejemøget takket være en film om sangeren John Mogensen, men igen i maj spillede klaveret ikke for godt i biografen, der led under tidligt sommervejr.

Den blev lang, sommeren, men med tiden blev det okay at trække ind i mørket for en stund. Det kom især til udtryk med filmen "Far til fire i solen", der havde premiere 28. juni.

I Ringkøbing huserede Martin Brygman, Thomas Bo Larsen og alle ungerne i fem uger, og på biografens 2018-hitliste indtager filmen en femteplads.

Enkeltvis er fem af månederne i sidste halvår 2018 de bedste, vi har haft nogensinde
Bjarne From, daglig leder, Ringkøbing Biograf
De 10 største film
Disse 10 film solgte flest billetter i 2018 i Ringkøbing Biograf:1. Journal 64 - 2760 billetter

2. Lykke-Per - 2252 billetter

3. Så længe jeg lever - 2235 billetter

4. Den tid på året - 1285 billetter (henover nytår)

5. Far til fire i solen - 1090 billetter

6. Ternet Ninja - 1059 billetter (henover nytår)

7. Mamma Mia - 1058 billetter

8. A star is born - 920 billetter

9. Fifty Shades - 791 billetter

10. Coco - 783 billetter

En tredje sal er droppet

I slipstrømmen på "Far til fire i solen" holdt personalet i Ringkøbing Biograf godt gang i popcornmaskinen, hvor der blev varmet op til storsælgere som "Lykke-Per", "Journal 64" og "Den tid på året":

- Enkeltvis er fem af månederne i sidste halvår 2018 de bedste, vi har haft nogensinde, siger Bjarne From.

Alt i alt nåede årets billetsalg op på 28.682 styk, og heraf blev næsten hver tiende billet købt til en dramatisk aften i selskab med Fares Fares og Nikolaj Lie Kaas fra Afdeling Q:

- Det blev vores hidtil bedste år målt på både billetsalg og indtjening, tilføjer Bjarne From.

Som daglig leder glæder han sig over, at den lille biograf fint kan måle sig med de store, når det gælder om at få fingre i premierefilm:

- Vores problem er pladsen. Vi har to sale at gøre godt med, så vi er nødt til at vælge nogle film fra.

I bestyrelsen har der været overvejelser om at etablere en sal tre på første sal, men den plan er skrinlagt, da det ganske enkelt bliver for stor en udskrivning.

Dermed ligger det fast, at Ringkøbing Biograf også her i 2019 har 180 bløde stole at gøre godt med.

Filmfestival for unge

Bjarne From synes, at 2019 som filmår ser spændende ud, men han konstaterer, at "vi har ikke en Afdeling Q i støbeskeen":

- Vi er kommet godt i gang med "Ternet Ninja" og "Den tid på året", der har kørt henover nytåret, siger biografchefen.

Han ser også frem til 1. februar, hvor filmproducent Jannick Raunow - der er fra Hvide Sande - kommer til Ringkøbing og fortæller om gyserkomedien "Lad de døde hvile."

Et andet, godt pejlemærke er en nyskabende filmfestival, der i foråret involverer elever fra mange af byens skoler. De unge mennesker skal skabe en række kortfilm, og som en finale bliver der afholdt en vestjysk Oscar-fest i biografen.

Lige dér - på hjørnet af Nygade og Chr. Husteds Vej - tør Bjarne From ikke komme med et konkret bud på årets billetsalg. Men det ligger fast, at målsætningen er at runde en milepæl i 2020, hvor der gerne skal sælges 30.000 billetter.

Og hvem ved, måske det bliver året, hvor Afdeling Q er på banen igen.

Danske film gjorde 2018 til et rekordår i biografen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce