Beder borgerne om hjælp til at sætte ild i Ringkøbing

Det er dette område tæt på Ringvejen i Ringkøbing, der skal danne rammen for det nye Naturkraft. Ild i Ringkøbing skal binde området sammen med byen bagved. Foto: Jørgen Kirk

Beder borgerne om hjælp til at sætte ild i Ringkøbing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ringkøbing Udviklingsforum og Naturkraft søger om penge til det helt nye projekt "Ild i Ringkøbing", men det kan kun ske med borgernes hjælp.

Ringkøbing: "I 2018 skal der fyres op for endnu mere ild i Ringkøbing."

Sådan lyder det i den ansøgning, som Ringkøbing Udviklingsforum har sendt ind til Realdania-kampagnen Underværker. En ansøgning, som det nye udviklingsforum sammen med Naturkraft er hovedaktører bag.

"Ild i Ringkøbing" er et stort projekt, der skal skabe bedre forbindelse mellem by og natur. I udkanten af Ringkøbing vil man opsætte spejlbeklædte containere i landskabet, der skal byde på aktiviteter og være et socialt samlingssted for borgerne. Det skal også binde byen sammen med den kommende oplevelsesarena Naturkraft:

- Naturkraft kontaktede os. Det her handler om, hvordan man får formidlet ideen om naturens kræfter, og det kan blandt andet ske med containerne. Vi synes, at det var en fantastisk god måde, og derfor er der nu sendt en ansøgning til Realdania, siger Hans Christian Vestergaard, der er formand for Ringkøbing Udviklingsråd.

Sådan støtter du
Vil du læse mere om "Ild i Ringkøbing" eller støtte projektet, kan du følge linket https://www.undervaerker.dk/projekter/2018/ildiringkbing.Der kan stemmes ved at trykke "Støt projektet" i højre side.

Under "projekter" kan du også se nogle af de andre lokale initiativer, der har søgt til kampagnen.

Det er gratis at støtte, og sidste frist er torsdag klokken 12:00.

Brug for hjælp

I Realdania-kampagnen er der sat 45 millioner kroner af til projekter og ildsjæle, der kan gøre en forskel for lokalsamfundet. For at komme videre til bedømmelse skal mindst 200 borgere inden torsdag klokken 12.00 stemme på projektet.

Ringkøbing Udviklingsforum sendte første en ansøgning ind mandag, men på bare et døgn har "Ild i Ringkøbing" fået 140 tilkendegivelser, og optimismen er stor hos Hans Christian Vestergaard:

- Vi forventer da bestemt, at det kan lade sig gøre, og vi har lidt tid endnu. Med den opbakning, der har været til os indtil nu, er jeg ikke så nervøs for, at vi ikke når i mål, udtaler han.

Støtte nødvendig

Et hav af projekter har ansøgt til Underværker-kampagnen, og det er langt fra alle, der får en bid af de 45 millioner kroner. Der er heller ingen garantier i Ringkøbing, men troen lever:

- Det er helt afgørende, at vi som udviklingsforum er med sammen med virksomheder, foreninger, frivillige og borgere. Det er præcis det, som Underværker går efter, når de skal bedømme. Man vil finde professionelle projekter, hvor der bliver samarbejdet, lyder det fra Hans Christian Vestergaard.

"Ild i Ringkøbing" har søgt om cirka en halv millioner kroner, og ifølge Hans Christian Vestergaard er det ikke ligegyldigt, om man får støtten:

- Det er afgørende, at vi får pengene. Får vi dem, så er jeg ret sikker på, at hele projektet bliver til noget. Det vil være en rigtig god start for os som udviklingsforum, for det er projekter som dette, vi gerne vil realisere, fortæller formanden.

Lokale projekter

Realdania-kampagnen kører over flere gange, og lokalt er det ikke kun Ringkøbing Udviklingsforum, der har søgt midler.

Blandt andet har Generator ansøgt i forbindelse med spillestedets udvidelse, mens man i Rimmerhus har søgt i forbindelse med planerne om "Elementernes Legeplads".

Deadline for den nuværende Underværker-runde er torsdag klokken 12.00.

Beder borgerne om hjælp til at sætte ild i Ringkøbing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce