Vestjyder vil ikke være iværksættere

Iværksætterkonsulent Michele Lykke (i midten) håber, at vi kan gøre vores unge interesseret i at blive iværksættere. Foto Primo Startup.

Vestjyder vil ikke være iværksættere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ringkøbing-Skjern tæt på bunden blandt danske kommuner, når det drejer sig om at grundlægge nye virksomheder.

RINGKØBING-SKJERN: Vestjyder er ikke så varme på at blive iværksættere. Det viser nye tal fra firmaet bag regnskabsprogrammet Dinero.

Dinero har trukket tal fra Det Centrale Virksomhedsregister (CVR) og fra Danmarks Statistik, og de viser, at i første halvår af 2018 blev der grundlagt 214 nye virksomheder her i kommunen.

Det lyder måske meget pænt, men det er kun 4,8 nye virksomheder pr. 1000 indbyggere, og dermed tæt på at være en bundplacering blandt de danske kommuner.

Faktisk ligger vi på en 86.-plads fra toppen, hvor en kommune som Lyngby-Taarbæk kan prale af 17,4 virksomheder pr. 1000 indbyggere, fulgt af Albertslund med 14,5 og København med 12,6.

Faktisk er det kommunerne i hovedstadsområdet, der kan glæde sig over at få flest nye virksomheder.

I den modsatte ende af skalaen skraber Lolland bunden med kun 4,0 nye virksomheder pr. indbyggere, fulgt af kommuner som Fanø, Frederikshavn, Nyborg og Sønderborg med 4,3 og Vejen med 4,5.

Virksomheds-undersøgelse
Dinero har lavet undersøgelsen af, hvor mange nye virksomheder, der er stiftet i de danske kommuner på baggrund af virksomhedsdata fra CVR (nye virksomheder fra den 1. januar til den 30. juni 2018) og befolkningsdata for 2. kvartal fra Danmarks Statistik.Antallet af borgere er baseret på antal borgere på 18 år eller derover, da man i Danmark skal være 18 år eller derover for at registrere et CVR-nummer.

Høj beskæftigelse

Tallene ærgrer selvfølgelig iværksætterkonsulent Michele Lykke, Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd, men hun er nu ikke overrasket.

- Selv om jeg har haft samme antal vejledninger som de foregående to år, mærker jeg, at der er lidt stille på iværksættersiden, siger hun.

- Jeg tror, at årsagen blandt andet skal findes i den lave arbejdsløshed, vi har i kommunen; ofte kan ledighed gøre, at man tør tage skridtet til at starte selvstændigt.

I Erhvervsrådet ligger man dog ikke på den lade side, understreger Michele Lykke.

- Vi har netop modtaget midler til to gange årligt at invitere nogle af de førende danske iværksættere til at viderebringe deres erfaringer, så vi bidrager til at fejre iværksætteri, til at synliggøre de gode eksempler og til at skabe rollemodeller, som unge mennesker og iværksættere in spe kan spejle sig i, siger hun.

Der er også initiativer på vej for at synliggøre iværksættere, og i Primostartup i Primohusene i Ringkøbing prøver man at give unge smag for iværksætteri.

Vestjyder vil ikke være iværksættere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce