Venter på ministersvar, men sag om testmøller sendes nu i byrådet

Foreløbigt SF'eren Niels Rasmussen den eneste, som har meldt ud, at hah ikke kan stemme for lokalplanen, der baner vejen for testmøllerne ved lufthavnen. Sagen kommer i byrådet på tirsdag. Arkivfoto

Venter på ministersvar, men sag om testmøller sendes nu i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådet vil formentlig godkende lokalplanen bag de omdiskuterede testmøller ved Stauning Lufthavn - selv om det fortsat er uafklaret, om kirke-veto står ved magt.

Ringkøbing-Skjern: Når byrådet samles på tirsdag til det månedlige møde, vil et stort flertal formentlig nikke ja til en længe ventet lokalplan, der skal bane vejen for to testmøller i Velling Mærsk ved Stauning Lufthavn.

Alligevel er det langt fra sikkert, at mølleprojektet - der har været fem år undervejs - nogensinde bliver til noget. Lige nu ligger sagen nemlig hos erhvervsminister Rasmus Jarlov (K), som formelt skal forholde sig til, om Ribe Stifts veto mod projektet skal stå ved magt.

Trods flere møder mellem Ringkøbing-Skjern Kommune, mølleprojektfolkene og Ribe Stift lykkedes det aldrig at finde en løsning, som stiftet kunne leve med. Stiftet fastholder, at møllerne vil ødelægge kulturlandskabet omkring middelalderkirkerne i Velling og Gl. Sogn og har derfor stået fast på sit veto.

Da sagen har haft stor lokalpolitisk opmærksomhed, fordi både det nuværende og det forrige byråd har været meget opsatte på at kunne levere de testpladser, som Vestas har efterspurgt, blev Erhvervsstyrelsen inddraget i sagen.

Sidste skanse er nu ministeren, der som den eneste der kan underkende stiftets veto - og det kan kun ske, hvis det vurderes, at der er helt særlige grunde til det. Men ministerens beslutning lader vente på sig.

Dagbladet har været i kontakt med Erhvervsministeriet, som ikke er vendt tilbage med svar på, hvornår ministeren ventes at træffe en beslutning i sagen.

Byrådets forventede ja til lokalplanen - og dermed også de to møller - gives under forudsætning af, at ministeren underkender stiftets veto.

Venter på ministersvar, men sag om testmøller sendes nu i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce