Pris for advokatundersøgelse af Vesterhav Syd-sagen: 350.000 kroner

Undersøgelsen skal foretages af advokaterne Sune Fugleholm ogAzad Taheri Abkenar. Foto: Kammeradvokaten/Advokatfirmaet Poul Schmith/Ringkøbing-Skjern Kommune.

Pris for advokatundersøgelse af Vesterhav Syd-sagen: 350.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Økonomiudvalget har accepteret tilbuddet fra Kammeradvokaten, som nu går i gang med undersøgelse.

Ringkøbing-Skjern: Undersøgelsen af byrådets ageren i Vesterhav Syd-sagen går nu i gang. Økonomiudvalget har indhentet et tilbud fra Kammeradvokaten/Advokatfirmaet Poul Schmith på undersøgelsen. Det lyder på 350.000 kroner, eksklusiv moms.

For dette beløb vil Kammeradvokaten lade to erfarne jurister kulegrave skriftligt materiale, som kommunen skal stille til rådighed, samt foretages interviews af relevante personer.

Arbejdet vil munde ud i en rapport, som kommunen får inden udgangen af november, hvorefter den vil blive fremlagt på et åbent byrådsmøde.

Juristerne skal bruge 210 timer på opgaven. Med en samlet pris på 350.000 kroner giver det en timepris på 1.666 kroner.

Økonomiudvalget besluttede i juni at sige ja til at sætte en undersøgelse i gang, men ville kende prisen, inden der blev givet grønt lys.

Både borgmester Hans Østergaard, KD-leder Kristian Andersen og DFs Kristian Bøgsted var på forhånd betænkelige ved udgiften.

- De 350.000 kroner er inden for et prisniveau, jeg vil være med til. Jeg havde frygtet en større millionregning. Det her vil vi være med til for at få undersøgt sagen og få den afdiskuteret. Uanset om man er tilhænger eller modstander af møllerne, gavner det ikke noget, at man bliver ved med at tærske langhalm på det. Vi skal have en afgørelse på det, og hvad der er foregået og ikke er foregået. Det kan vi forhåbentlig få for det beløb, siger Kristian Bøgsted.

Med advokatundersøgelsen bliver der skrevet endnu et kapitel i sagen om opstilling af de 20 havmøller ud for Holmsland Klit, som Folketinget sagde ja til i 2016.

I 2012, '14 og '16 afgav byrådet høringssvar til sagen, og det er netop disse, der skal undersøges.

I kommissoriet for undersøgelsen hedder det:

"Undersøgelsen skal således klarlægge og beskrive processerne i forbindelse med udarbejdelsen af byrådets høringssvar i 2012, 2014 og 2016. Undersøgelsen skal omfatte en faktuel beskrivelse af formalia og forløbene op til afgivelse af høringssvarene. Undersøgelsen skal tillige indeholde en undersøgelse af og redegørelse for, om forløbene eller dele heraf giver anledning til kritik i forhold til gældende lovgivning og/eller god forvaltningsskik på området."

Pris for advokatundersøgelse af Vesterhav Syd-sagen: 350.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce