Ny bunderekord: Befolkning flyder ud af Vestjylland

Illustration: Christian Munk

Ny bunderekord: Befolkning flyder ud af Vestjylland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ved den årlige befolkningsopgørelse til nytår nåede Ringkøbing-Skjern en ny negativ milepæl.

Ringkøbing-Skjern: I forbindelse med en charmeoffensiv for Naturens Rige for få år siden lød slogannet, at her var "plads, plads, plads". Og siden dengang er der bare blevet endnu mere albuerum til dem, der vælger at bo i Ringkøbing-Skjern. For befolkningstallet bare falder og falder her i kommunen - og nu er tallet for første gang siden kommunesammenlægningen i 2017 faldet til under 57.000 - nærmere bestemt 56.930 borgere per 1. januar 2019, et fald på 75 siden sidste år.

Til sammenligning var tallet 1. januar 2008 - altså et år efter kommunesammenlægningen - 58.368 borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Tallet ærgrer borgmester Hans Østergaard (V):

- Jeg havde da håbet, at det så anderledes ud, for de foreløbige tal, vi havde fået, viste, at der kun var en tilbagegang på ni personer, siger han til Dagbladet.

- Jeg er dog glad for, at det ikke er så store fald som for få år siden. Efter finanskrisen blev der omkring 400 færre borgere om året igennem flere år. Men målet er, at kurven skal pege den anden vej eller i det mindste gå i nul, siger borgmesteren.

Vandring mod større byer

Ringkøbing-Skjern er imidlertid ikke den eneste vestjyske kommune, der mister borgere i øjeblikket. Af de omkringliggende kommuner har også Struer, Lemvig, Varde og Billund mistet borgere de seneste år, mens kun Holstebro og Herning med store centerbyer har kunnet tiltrække flere borgere.

Borgmesteren hæfter sig også ved, at der ikke kun er sket fraflytning:

- Jeg kan glæde mig over, at 204 personer flyttede til kommunen i januar måned. Så der sker en bevægelse, og det er ikke konklusionen, at vi ikke er attraktive, siger Hans Østergaard, der dog gerne ser, at tilflytningen fremover kommer til at opveje fraflytningen.

Borgmesteren vil nu have administrationen til at grave dybere i tallene, så man kan få klarlagt, hvilke demografiske grupper, der især flytter til og fra kommunen, og hvordan folkevandringen mellem land og by ser ud.

Ny bunderekord: Befolkning flyder ud af Vestjylland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce