Genbrugspladser kan få mere søndagsåbent

Den nye genbrugsplads i Tarm havde som et forsøg åbent på to søndage i maj. Foto: Jørgen Kirk

Genbrugspladser kan få mere søndagsåbent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsøg med søndagsåbent viser, at der ikke er grundlag for at holde åbent hver søndag.

Ringkøbing/Skjern: Skal du fremover have lov til at aflevere afklippede grene, gamle murbrokker eller andet affald på genbrugsstationerne om søndagen, eller må du fortsat finde tiden til det på hverdage og lørdag?

Det skal politikerne i teknik-og miljøudvalget tage stilling til, når de mødes næste gang tirsdag 19. juni.

Et forsøg med to søndage med åbne genbrugspladser i Tarm og Ringkøbing i maj har fået embedsmændene til at anbefale en ændring.

- Vi vil lægge ud med, at genbrugspladserne har åbent nogle søndage i foråret og nogle søndage i efteråret, fortæller Carl Josephsen, der er udviklingsspecialist ved Affald og Genbrug i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Samme kunder

Forsøget viste nemlig kort fortalt, at der kom færre folk på genbrugspladserne på de to søndage end på en god lørdag på pladsen i Ringkøbing.

Ligesom folk afleverede alt mulig andet end haveaffald, som ellers var det affald, man havde forventet at se på søndage.

- Det er de samme kunder, som vi altid har, men fordelt ud på flere åbningstider. Så der er absolut ikke grundlag for at holde åbent hver søndag, konkluderer Carl Josephsen.

En undersøgelse i kommunens borgerpanel gav et fingerpeg i samme retning. Derfor peger embedsmændene på den gyldne middelvej med tre til seks dage med søndagsåbent i foråret og efterår.

Det bliver dog politikerne, som tager den endelige beslutning om, hvordan genbrugspladsernes åbningstider skal se ud i fremtiden.

Det sker først ved teknik- og miljøudvalgets møde og senere på det følgende byrådsmøde.

Genbrugspladser kan få mere søndagsåbent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce