Vestjyderne tager flere forbrugslån til shopping i juletiden

Administrerende direktør, Andreas Linde, og IT-direktør, Stefan Vinding Olesen, lancerede Matchbanker i 2017 med henblik på at hjælpe danskerne med at foretage en velovervejet beslutning omkring lån.

Vestjyderne tager flere forbrugslån til shopping i juletiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi vestjyder er glade for at bruge penge i december, hvor julegaveindkøbene står for en stor del af de samlede udgifter. Samtidig bruger mange af os også flere penge på gaver, end der står på bankkontoen, hvorfor en øget andel tager forbrugslån til shopping. Det viser en ny undersøgelse.

Det sørme, det sandt, december. Ja, og en anden ting, der også er sand, er, at julen er dyr. Derfor oplever en stor del af vestjyderne et behov for at låne penge for at dække juleudgifterne. Den online sammenligningstjeneste Matchbanker.dk har kigget nærmere på dette fænomen.

Ifølge Matchbankers undersøgelse, der er baseret på knap 3.000 spørgeskemabesvarelser på landsplan, bruger en stor del af danskerne lån til at finansiere julen. Det kan for eksempel være, at de tager et lån for enten helt eller delvist at dække udgifterne til julegaver, nyt tøj, juletræ eller andet i forbindelse med julen. På landsplan gælder det, at knap 52,7 % af dem, der har taget et lån i måneden op til jul har brugt de lånte penge til at dække udgifter i forbindelse med julen. Julegaverne er her den største post, idet 30,5% af de adspurgte danskere der har lånt penge, har lånt til indkøb af julegaver.

Matchbankers data afslører da også, at folk generelt er mere tilbøjelige til at bruge forbrugslån på shopping i måneden op til jul sammenlignet med resten af året. Således brugte blot 5,8 % af midt- og vestjyderne deres lån på shopping i perioden mellem d. 1. juni og 14. november. Op mod jul - i perioden mellem d. 15. november og d. 15. december - var tallet markant højere: 11,7 %. Dette svarer til en stigning på 101,7 %.

Administrerende direktør for Matchbanker, Andreas Linde, forklarer følgende:

- Julen er en tid, som er forbundet med udgifter, som ligger ud over det sædvanlige - men også en tid forbundet med hygge og traditioner, som de færreste er villige til at gå på kompromis med. Derfor er det helt naturligt, at danskerne vil være tilbøjelige til at dække nogle af julens ekstraudgifter med et lån, som de så kan betale tilbage i starten i 2018, hvor vi går ind i en - forbrugsmæssigt - mere stille periode.

Hvordan kan Matchbanker hjælpe dig?
Matchbanker er en online sammenligningstjeneste af lån, der kan hjælpe dig med at finde et lån, der er tilpasset din personlige situation og behov, således at du ikke ender med at betale renter i dyre domme.Det eneste, du skal gøre, er at indtaste få oplysninger om dig selv, hvorefter du inden for tre minutter får adgang til en personlig låneliste, der indeholder lån, du med stor sandsynlighed vil blive godkendt til.

Om sponsoreret indhold på vores nyhedssites

Sponsorerede artikler laves i et samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle native-afdeling og en annoncør.

Ved artikler markeret med "Sponsoreret indhold", har annoncøren betalt for artiklen og har indflydelse på det emne, artiklen beskæftiger sig med, mens Jysk Fynske Mediers journalister på native-redaktionen står for bl.a. idéudvikling, vinkling, billedvalg og tekst.

Sponsorerede artikler bringes side om side med almindeligt redaktionelt indhold, og skal leve op til de samme kvalitetsstandarder samt til den værdi, stil og tone, læserne kender fra Jysk Fynske Mediers øvrige indhold. Den ansvarlige native-redaktør har til enhver tid fuld redigeringsret over det native-indhold, der publiceres hos Jysk Fynske Medier.

Vestjyderne tager flere forbrugslån til shopping i juletiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.