Kampen mod brunt papir i butiksvinduerne skærpes


Kampen mod brunt papir i butiksvinduerne skærpes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Redaktionschef Mikael Sand misa@dagbladetringskjern.dk
Billede
Leder. 

Der er garanteret ikke mange - måske slet ingen - bychefer eller købstadschefer, der her i slutningen af 2018 med hånden på hjertet kan fortælle den glade nyhed om, at netop den by, han eller hun skal markedsføre, kan melde om fuldt hus, hvis fuldt hus er lig med, at der ikke er en eneste tom butiksbygning.

Nogen vil nok sige, at der da ofte har været en enkelt tom butik hist og her i byen, og der er jo altid dukket en afløser op, så det triste og brune papir i vinduerne, der i høj grad signalerer "her er lukket", er blevet fjernet igen. Det kan der være meget rigtigt i, men alligevel er der i løbet af den seneste måneds tid dukket flere eksempler op, der måske kan give lidt større rynker i panden end bare almindelige alderdomsrynker.

Blandt eksemplerne er Skjern. I den ene ende af Østergade kan én af byens frisører "nyde" udsigten til følgende: Til venstre for frisøren er der en tom butik. På den anden side af gaden byder udsigten også på tomme butikker og et hus med et til salg-skilt.

Et andet eksempel er Ringkøbing. De to nuværende Matas-butikker i henholdsvis Algade og Nygade flytter sammen i Nordea-bygningen på Torvet. Tøjbutikken Wagner, der ligger i gågaden, lukker, men har dog meldt ud, at butikken flyttes til en anden beliggenhed i midtbyen. Og så er der lige børnetøjsbutikken Ønskebørn, der holder til i Ringkøbing Centret. Den lukker efter flere mislykkede forsøg på at finde en køber.

Selvfølgelig er ovenstående liste ikke lig med at male en vis person på væggen, og heldigvis er optimismen i behold hos både købstadschefen i Ringkøbing, Jakob Muldkjær Rasmussen, og bychefen i Skjern, Mette Christensen.

"Der er større efterspørgsel på butikslokaler i midtbyen, end vi indtil nu har kunnet imødekomme, så butikkerne skal nok blive fyldt", lyder det fra Ringkøbing, mens meldingen fra Skjern blandt andet lyder: "Vi skal nok få butikkerne besat og brugt til noget. Jeg håber på, at der er nogen, der kan se muligheder i den ende af byen, og jeg har lært af de garvede rotter i ejendomsmæglerbranchen og i handelsfaget, at det nok skal komme".

Trods optimismen vil det måske være umagen værd have truslen fra internettet i baghovedet, når der skal tænkes fremtid for butikslivet. Som Marianne Stræde, snart tidligere indehaver af Ønskebørn, siger: "Jeg havde naturligvis håbet, at der var kommet yngre kræfter til med ny energi og mere mod på internethandel med videre".

Nu vil nogen sige, at det med, at internethandel er den store trussel for de fysiske butikker, har været kendt i mange år, og handel på internettet kan ikke erstattes af den gode og personlige betjening. Om det er rigtigt, skal være usagt.

Herfra skal der bare lyde en stille bøn og et håb om, at både bychefer, købstadscher, butiksejere og alle handelsforeninger allerede har godt gang i nytænkning og et tykt idékatalog klar, for herfra ser det ud til, at der er bedre grund end nogensinde til at kæmpe mod det brune papir i butiksvinduerne.

Trods optimismen vil det måske være umagen værd have truslen fra internettet i baghovedet, når der skal tænkes fremtid for butikslivet.

Kampen mod brunt papir i butiksvinduerne skærpes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce