Vesterhav Syd - Viceborgmesteren og æ Kjøwenhawnere


Vesterhav Syd - Viceborgmesteren og æ Kjøwenhawnere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Uden at jeg vil deltage i debatten mellem Søren Elbæk og Jørn Vener Stendorf, vil jeg dog tillade mig at anfægte viceborgmesterens udsagn i hans debatindlæg "Ingen er så begavet, som dem man er enig med", hvor han bl.a. om at flytte møllerne længere ud skriver "Det er ikke muligt. Af tekniske, juridiske og økonomiske årsager". Det er ganske enkelt ikke korrekt Søren. Og det ved du.

Du ved godt, at møllerne teknisk kan flyttes ud til fx 15-20 km opsat i to rækker uden væsentligt fordyrende tekniske installationer som fx en transformerplatform, men stort set blot kræver to forlængerledninger og lidt længere fundamenter på de 20 af de ialt 111 Siemens møller i Vattenfals samlede ordre til levering fra Cuxhaven. Du ved godt fra jeres borgmestermøde med Vattenfall d. 1. marts '18, at det økonomiske iflg. Vattenfall drejer sig om småpenge - med deres egne ord! Men at de afviste en flytning med deres overordnede tidsplan. En tidsplan, der nu skal ændres efter Energiklagenævnet har forlangt et VVM-tillæg. Altså er dette argument nu også væk.

Du ved også godt der juridisk er mulighed for at opsige aftalen med Vattenfall, og at dette økonomisk for Vesterhav Syd alene er omtrent 1 mia. billigere efter godtgørelse, med de nuværende priser på havmølleparker.

Når du så fremturer med de globale klimaargumenter ved du også godt, at klimaforbedringen er der, uanset om møllerne står 5, 15, 30 eller 50 km fra kysten. Men at det nærmere kommer an på afstanden til servicehavnen. Og at afstanden til kysten har endog meget stor indflydelse på visualiseringerne. Du argumenterer altså påviseligt imod din egen bedre vidende. Så er det jeg fanges af din indledende henvisning til det royale, og forledes til at bruge udtrykket "dumstædigt".

Alternativt forsøger du at forføre dine vælgere med argumenter, der ikke tåler en nærmere gennemlysning. Og det er jo heller ikke så godt... Så jeg undrer mig over, hvad der får dig til at fastholde kursen. Er det i virkeligheden fordi du er underlagt den socialdemokratiske ledelse i København, der var regeringsleder med den nyudnævnte energiminister Bjarne Corydon, da screeningsområdet i praksis blev indskrænket til 10 km? Noget du også ved skete uden dokumentation mellem to møder i Havmølleudvalget d. 3/5 og 21/6 2011.

Så når du nu argumenterer for at varetage lokale interesser. vil det klæde dig, at fremføre de argumenter, der er for at få aftalen genforhandlet og møllerne flyttet. Gerne ud til de nye havmølleparker. I stedet for at du og dine byrødder bakker partikammeraterne i Kjøwenhawn op i noget du ved er forkert. Særligt når du også ved der har fundet et overgreb sted imod den lokalbefolkning du repræsenterer, og ikke alt var fremme i beslutningsforløbet. Bl.a. at der reelt aldrig skete VVM-screening ud til 20 km, som kommunens høringssvar d. 24/8-2012 ellers indledes med i første afsnit. Også dette vidste du, da du skrev svaret til Jørn Verner Stendorff. Det er ikke godt Søren, uagtet dit politiske håndelag ...

Vesterhav Syd - Viceborgmesteren og æ Kjøwenhawnere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce