Udkants-Danmark siger nej til flere møller i baghaven


Udkants-Danmark siger nej til flere møller i baghaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: I den forløbne uge forsøgte Dansk Energi sig med et "Spin-off" kaldet "Grøn omstilling, bare ikke i min baghave". Man markedsførte seminaret kaldet VE outlook. Men medierne bed ikke på, nærmest tværtimod. Det gik endda så vidt at en medarbejder hos Dansk Energi, Kristine Grunnet, for åben skærm, anklager kommunerne for at stå i vejen for, at vi opnår vore klimamål. Det lyder lidt hult, at en profit organisation forsøger at tage de danske Folketingspolitikere som gidsler forud for valget, for at vedligeholde sin aktivitet, og dermed profit, på naturens bekostning. En meget uskøn forestilling. Lidt i stil med at ulven ville forlange stop af fårehegn, for ellers vil den dø af sult.

Nu langt om længe ser det ud til, at medierne begynder at vågne op og tage ud til ofrene for den grønne omstilling. Her blev der livesendt fra møller i drift, med direkte lydoptagelser. Og den borger, det gik ud over, i Brande, kom til orde, og kan berette om den daglige støj og livet med de store møller, som nærmeste naboer.

Dansk Energi arbejder tæt sammen med udvalgte folketingspolitikere om at forkorte processerne med tilladelser i de forskellige projekter. Ja de ønsker selvsagt en centralisering af processen, kørt stramt fra København. De er stærkt kritiske til de kommuner, som siger rent ud nej til flere kæmpemøller.

Selv en afdelingsleder på højt plan i Danmarks Naturfredningsforening (DN), Morten Pedersen, siger direkte, at DN ikke vil hjælpe borgere, som føler, at naturen bliver skæmmet af møller, tiltænkt opstilling i deres nærområde.

Fakta er bare, at de store havvindmøller er 60 procent mere effektive end de samme møller på land. Så det vil også sige, at for hver gang man opstiller to store havvindmøller, så skal der opstilles tre store møller på land for at give det samme udbytte i Grøn Energi. Det er både samfundsøkonomisk dyrere, og også på CO2 kontoen, når der skal produceres tre møller i stedet for to.

Eller det kan konkluderes, Landmøller udleder en tredjedel mere CO2 i produktionen, i stedet for at opstille de samme møller langt ude på havet. Her skæmmer de heller ikke vores smukke kyster, landskab eller indre farvande.

Udkants-Danmark siger nej til flere møller i baghaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce