Regionernes fremtid er igen til debat


Regionernes fremtid er igen til debat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Regeringen er (måske) på vej med en ny sundhedsreform. Regionerne spås (igen) nedlagt som konsekvens. Debatten er ikke styret af fornuft. Den er ikke styret af fokus på de konkrete udfordringer.

Debatten styres alene af visse gruppers og partiers indædte modstand mod regionerne. Og med dette også deres kraftige ønsker om central detaljestyring af både økonomi og aktivitet.

Der er mange gode grunde til at være kritisk og skeptisk overfor disse ønsker om centralisering. Og der er mange penge på spil. Mange områder påvirkes af debatten og eventuelle ændringer. Dette gælder også den fælles fokus på konsekvenserne af dårligt arbejdsmiljø!

Det er logik, at et godt og sundt arbejdsmiljø er den vigtigste faktor, hvis vi vil forebygge nedslidning. Eller hvis vi vil nedbringe antallet af ulykker på arbejdspladserne. Og det gælder både det fysiske og psykiske arbejdsmiljø!

I Region Midt har vi aktuelt to arbejdsmedicinske klinikker, én i Aarhus og én i Herning. De to klinikker, der begge har mange år på bagen, har en lang og stærk tradition for dialog med og kontakt til arbejdspladser og eksterne organisationer.

De arbejdsmedicinske klinikker er både i kontakt med personer der har været ud for ulykker, er nedslidt eller andet. De er i kontakt med regionale virksomheder, ansatte og organisationer i arbejdet med at formidle informationer og med at sikre viden til fortsat udvikling og forskning på området. Dette arbejde er vigtigt. Det bliver ikke mindre vigtigt i en tid med højere pensionsalder. Skal vi kunne holde til dette, er forudsætningen et godt og sundt arbejdsmiljø.

Indsatsen på området har samlet set alt for ringe fokus i dag. Eksempelvis er Arbejdstilsynets vilkår løbende forringet de seneste år. Der er for få ressourcer til at understøtte den forebyggende indsat.

Vi frygter, at en nedlæggelse af regionerne vil forringe vilkårene yderligere. Vi risikerer blandt andet, at den arbejdsmedicinske indsats og dialog bliver både centraliseret og reduceret. Vi risikerer, at dialogen med lokale og regionale arbejdspladser går i stå.

Det må ikke ske - tværtimod området skal styrkes! Og det sker aktuelt bedst gennem de eksisterende regionalt forankrede arbejdsmedicinske klinikker.

Regionernes fremtid er igen til debat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce