Regeringen svigter vandløbene


Regeringen svigter vandløbene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Regeringen har foreslået at 1000 km vandløb i Danmark fremover ikke skal have samme beskyttelse. Det står klart efter at regeringen har fremlagt en liste over, hvilke vandløb der står til at blive skrevet ud af vandmiljøplanerne.

Det har mødt meget kritik. Det kan vi godt forstå.

Regeringens kurs er bekymrende fordi vandløb kan være vigtige for at bevare et varieret dyre- og planteliv. Regeringens tilgang til spørgsmålet vækker med rette undren. Regeringen har nedsat en række vandråd, der er kommet med indstillinger til, hvilke vandløb der fortsat skal have beskyttelse. Det følger af regeringens udskældte landbrugspakke.

Denne øvelse, hvor vandråd nedsættes og kommer med deres vurdering, er bestemt fornuftig. Men den var tilsyneladende mere for syns skyld end fordi deres betragtninger betyder noget. I hvert fald må vi konstatere, at regeringen har foreslået 1000 km vandløb, der ikke fremover skal have samme beskyttelse, og at 70 procent af disse er vandløb, som vandrådene havde anbefalet af beskytte også fremover.

I Ringkøbing-Skjern Kommune var det et enigt vandråd, der efter at have gennemgået 200 kilometer vandløb indstillede, hvilke der fortsat burde have beskyttelse. I oplandet til Ringkøbing Fjord har Miljøstyrelsen i stor stil ignoreret vandrådenes indstilling. Indstillingerne fra Ringkøbing-Skjern Kommune er ifølge kommunens tal ikke fulgt i 82 procent af tilfældene.

I SF har vi derfor kaldt miljøministeren i samråd for at for at få opklaret, hvorfor regeringen ser stort på vandrådenes anbefalinger. Forløbet hidtil vidner ærlig talt om en regering, der ikke er meget for at lytte til andre end sig selv og som ikke bekymrer sig synderligt om at passe på vores fælles natur.

Regeringen svigter vandløbene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce