Ranonia - ferieby udenpå havnen i Ringkøbing


Ranonia - ferieby udenpå havnen i Ringkøbing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Charles Gam, Kaj Munks Vej 17, 6950 Ringkøbing
Billede
Læserbrev. 

Læserbrev. Et projekt med opførelse af 250 feriehuse og eventuelt husbåde ud for havnen i Ringkøbing skal præsenteres på et borgermøde den 5. februar i rådhushallen.

Der er voldsomt røre i det lokale område for tiden. Vore lokale politikkere er ikke lydhøre for lokale protester mod kystnære vindmøller. Tidligere var det Musikskolen, der måtte lade livet for en moderne "gammel" bygning og så det gamle rådhus i Ringkøbing, der fra offentligt brug nu er bankadministration. Man mærker i byrådet i storkommunen en laden-stå-til med lokale interesser. Det frygter jeg også skal ske med det nye projekt Ranonia.

Borgmester Hans Østergaard udtaler, at det vil give Ringkøbing nyt liv. At han fint kan leve med, at det tager hans udsigt over fjorden fra borgmesterkontoret. Man fristes til at sige, at så bliver han og flertallet i byrådet også fri for at konfronteres med deres valg af kystnære vindmøller.

Byrådet bør imidlertid besinde sig. Der vil altid være projektmagere, der drømmer om nyt liv i byen - og deres egne projekter. Gudskelov var man i Ringkøbing langsom i 50'erne. Man undgik de mange "moderniseringer" som i Tønder, Varde og Lemvig, hvor der i dag kun er rester af den gamle by. I Ringkøbing blev Nordea-huset som erstatning for "Fatter Skridt" et skræmmeeksempel på faren herved. Ringkøbing bliver aldrig som Ribe, men det, man har af den gamle bystruktur med et torv som centrum og gader ned til havn, bør bevares. Vestergade, Mellemgade og Østergade, der fortsætter som Vester Strandgade, Mellem Strandgade (nu Smedegade) og Øster Strandgade. Der skal ikke klistres en ferieby udenpå havnen.

Det er ikke, fordi turister er af det onde. Vi lever delvist af dem. Hvide Sande er gået fra at være fiskerby til at være turistby. Søndervig ekspanderer voldsomt på den front. Skal vi have flere i Ringkøbing, så kunne det være en kanalby med ferieboliger ved Vonåen som tidligere foreslået - tæt ved byen og nær Naturraft. Så kunne Naturraft måske også få glæde af byens 100 millioner kroners investering. Nogle gæster fra Ringvejen - andre fra Vonåen.

Ranonia - ferieby udenpå havnen i Ringkøbing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce