Ranonia - en glimrende idé


Ranonia - en glimrende idé

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Tonny Hansen, Ø. Strandgade 25A, Ringkøbing
Billede
Læserbrev. 

Læserbrev: Jeg var sammen med en hel del andre til borgermøde på rådhuset i tirsdags, hvor ideen om en ny bydel i Ringkøbing bestående af 250 nye ferielejligheder blev fremlagt - under navnet Ranonia.

Jeg vil hermed gerne kvittere for en fremragende præsentation fra arkitekt Bo Christensen, der sammen med andre virkelig har researchet, beregnet og gennemtænkt tingene. Jeg vil ligeledes takke projektmagerne bag (Finn Juhl m.fl.) for at tænke på, at vi ikke kun skal bevare byens smukke røde tage og vores gamle by, men vi skal også tænke på, at der fremover også skal være indhold og liv og butikker / restauranter mv. i byen. Så vi ikke ender som en (tom) soveby som Tarm, som byrådsmedlem Niels Rasmussen så glimrende og præcist fik sagt. Så jeg ser frem til at blive gammel i en by, der kan overleve med masser af aktivitet og tilbud for både turister og fastboende.

At dømme på klapsalverne i salen, når tilhængerne af ideen havde sagt noget, må Ranonia blive til virkelighed. Det tyder den klare melding fra byrådspolitikerne (borgmesteren, viceborgmesteren og Niels Rasmussen) da også på.

Naturligvis er der andre meninger og betænkeligheder, som også kom til udtryk i salen. Jeg deler én af bekymringerne - trafikspørgsmålet og P-pladserne - men er sikker på, at dette vil blive tænkt ind i projektet af såvel kommunen som projektmagerne. Vi får jo generelt - som det også blev sagt - ikke kun en fordel af et stigende antal turister, men også et problem med flere turister og flere biler, når Naturkraft og det nye vandland i Søndervig om ikke ret længe åbner.

Men som sagt - det må og skal der tages hånd om. Vi har kun de butikker og restauranter i byen, som vi har, på grund af de mange turister. Ikast har cirka samme størrelse som Ringkøbing - her er der masser af tomme butikker i den ellers flotte overdækkede gågade og ganske få restauranter. De har ingen turister, der kan holde liv i byen. Dem har vi, og vi må gerne få lidt flere - især dem, der bliver i byen om aftenen, fordi de bor i ferielejlighederne i Ranonia.

Jeg må også konstatere, at det gamle ord om, at det er nemmere at finde håret i suppen end at lave suppen, blev bekræftet på mødet. Jeg kom også til at tænke lidt på Niels Hausgårds gamle sang om atomkraft, hvor han ironiserede over, at det ville vi da gerne have - bare ikke lige her, hvor vi bor. Der var et par indlæg, hvor man sådan set syntes, at det var en fin ide, men ikke kunne forstå, at de mange nye ferielejligheder skulle ligge lige foran rådhuset - hvorfor ikke et andet sted (ud for Ringkøbing K eller mellem Søndervig og Ringkøbing)?

Ranonia - en glimrende idé

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce