Møller på land: Lod stemningen, Vestas


Møller på land: Lod stemningen, Vestas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Borgermødet i Lem Borgerforening om opsætning af op imod syv nye over 200 meter høje møller, strider direkte imod regeringens intention om at begrænse virkningerne imod miljøet og mennesker i Danmark. Og med fare for de repressalier, som kan ramme ved at have en anden mening, tillader jeg mig alligevel at have en holdning til dette.

De to nye 230 meter høje testmøller, Vestas fik presset igennem sammen med en konservativ erhvervsminister, er udelukkende for at få møllehøjderne op over 200 meter. Det kan man indirekte læse sig frem til ved at gennemgå det materiale, som blev anvendt i den indledende fase af Testmøllesagen. Her skriver Vestas direkte i 2014, at: "Hvis der opsættes mindre end 4 test møller, er det ikke repræsentative data, og da har testmøllerne ingen værdi." Samt at møllerne var af stor betydning for udviklingen af møllerne til Horns Rev 3, som jo er i gang med at blive opstillet nu. Hvis man skal teste nye generationer af Havvindmøller, bør det foregå på havet, så får man jo også direkte repræsentative data.

Før man begynder at opsætte nye over 200 meter testmøller, bør man undersøge, om de 150 meter høje møller, som står ved Lem Kær, overholder støjgrænserne i henhold til møllebekendtgørelsen af 2015, for mølleparker. Målingen skal foregå 5 gange rotor diametrene fra den mølle som ligger tættest op imod nærmeste husstand. Det er RKSK's kommunalbestyrelse, som har tilsynspligten, til at grænseværdierne faktisk overholdes.

Jeg tvivler på, de kan overholde grænseværdierne, som de er opstillede nu. Og der bliver gang i erstatninger og tvangssalg, hvis man tillader at der opsættes syv 230 meter møller i Lem Kær. Så ryger hele Koustrupvej og dele af Velling by.

Jeg er ikke imod Vindmøller, og ved at det er sprængstof at have andet end positive kommentarer her i Vestas-land. Men hensynet til mennesker bør også være en del af Vestas social care værdier, og corporate image. De bør også lodde stemningen i området og befolkningen generelt, og vurdere hvad er fornuftigt, og ikke bare kigge på bundlinien.

Vor planet består af 95 procent hav og vand, og de flydende havvindmøller er en succeshistorie, og i drift i Skotland. Økonomi og teknologi er økonomisk gunstig for at opsætte de næste generationer af 230 m høje Vindmøller på havet. Så hvorfor da belaste vores natur og flotte udsigter med 230 meter høje møller, midt i Naturens Rige. Det er totalt uforståeligt, beklager. Så mød talstærkt frem og giv jeres holdning til kende, også hvis den er positiv.

Møller på land: Lod stemningen, Vestas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce