Lukning af specialcentre vil gå ud over hele niveauet


Lukning af specialcentre vil gå ud over hele niveauet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Mads Norup Møller, 8X1 Ringkøbing Skole, Vingevej 10, Ringkøbing
Billede
Læserbrev. 

Læserbrev: Ringkøbing-Skjern Kommune overvejer at lukke specialcentrene, fordi de simpelthen ikke penge nok. Det går ud over så mange flere end de elever, der har de særlige behov. Hvad med dem i klasserne? Skal hele niveauet sættes ned på grund af to elever i klassen, der har en diagnose?

Tænk, at de gerne vil sende de børn, der har et særligt behov, ind i en "normal" klasse. Efter min mening er det udstilling. Selv de forældre, der gerne vil have deres børn ind i de "normale" klasser er også imod det. Hvis deres børn ikke er klar til det, så skal de ikke ind i de "normale" klasser. Der er også en grund til, at børnene er endt der, hvor de er. Men det er altså ikke kun de børn på specialcentrene, det går ud over. Hvad med dem i de normale klasser? Hele det faglige niveau skal ikke sættes ned, fordi én elev har et højere temperament. Hvis den elev, der skulle have været i et specialcenter, ikke kan komme det, kan det også gå ud over andre fysisk.

Er det udstilling at have dem i de "normale" klasser eller i specialcentrene? Jeg mener, at det er udstilling at have dem i de normale klasser. Det vil være langt bedre for dem at blive det sted, hvor de føler sig mest trygge. Det påvirker også børnene i en positiv retning rent psykisk hvis de er i specialcentrene, og de har brug for det. En fra min klasse kommer fra specialcenter V. I dag er han heldigvis med på vores niveau, og det er mest, fordi at han var klar til at skifte klasse. Men han var lidt anderledes (måske også lidt udenfor) til at starte med. Sådan virkede det i hvert fald. Sådan lidt alene i verden uden et rigtigt fællesskab. Er det virkelig det, kommunen ønsker? Det håber jeg ikke, og det er en stor chance at tage. Hvis der kommer nogen, der ikke er klar til at skifte klasse, vil de altid være udenfor. Det er vist det man kan kalde - undskyld udtrykket - "Røvhulsagtigt"! Jeg synes, at kommunen skulle hente de penge, de mangler, et andet sted fra. Det kunne være, at de måske skulle holde lidt færre arrangementer, eller måske bare give en lille smule mindre penge til specialcentrene.

Hvad så med Rindum Kjærgaard for eksempel? Det er jo ikke navngivet specialcenter, men hvad så, hvis kommunen tager skridtet videre og også vil overveje at lukke den? Så er kommunen og lærerne på skolerne helt chanceløse. Hvad skal de stille op med alle de unge mennesker? Problemet er ikke så stort endnu, men hvad, hvis det bliver? Det er langt fra alle lærere, der har ressourcer, erfaring eller mulighed for at tage sig ordentligt af disse børn. Jeg syntes snart, at kommunen skal finde på en anden løsning. Det ender med at bide dem selv i røven i fremtiden. Hvis man skal give den mulighed, de tager nu, en karakter ville den helt sikkert være 02! Den er lige bestået, men overhovedet ikke godt nok, og det kræver mere næste gang.

Lukning af specialcentre vil gå ud over hele niveauet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce