Let registreringsafgiften på biler


Let registreringsafgiften på biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Søren Lodahl, folketingskandidat for Liberal Alliance i Ringkøbing-Skjern og Vestjyllands storkreds
Billede
Læserbrev. 

Som en del af efterårets skattereform har regeringen fremlagt et forslag til reduktion af registreringsafgiften fra de nuværende 150 procent til 100 procent af bilens indkøbspris. Et forslag, som hvis implementeret vil kunne gøre livet billigere og mere sikkert for danske familier samt gavne miljøet. Det er privat velfærd. Lad mig forklare, hvorfor den nuværende afgift er så ødelæggende.

Da Susanne og jeg fik vores tredje barn var det nødvendigt at købe en større bil, der kunne håndtere en stor børnefamilie. Valget faldt på en Citröen C4 Grand Picasso til 329.000 kr. Påtrykt på fakturaen stod der en registreringsafgift på 138.000 kr.

Vores familie er som de fleste danske familier, og vi endte med at optage et billån over otte år som en del af dem samlede finansiering. Det er her kæden hopper af i Danmark. På grund af registreringsafgiften har vi reelt set lånt penge for at afbetale afgift over otte år til den danske stat, hvilket i afgift alene svarer til en betaling på 1.620 kr. om måneden de næste otte år. Smag lige engang på det - det er intet mindre end perverst og gør i den grad livet sværere for ganske almindelige danskere, der har behov for en moderne, sikker og miljøvenlig bil.

Til de politikere i Folketinget, som er fjendtlig indstillet overfor de danske bilister og deres mulighed for at købe billigere biler, vil jeg blot konstatere at reduktionen fra 180 procent til 150 procent tilbage i 2015 medførte flere solgte biler og ekstra 1,2 mia. kr. i registreringsafgift i 2016.

Registreringsafgiften er forskruet og tager sit udgangspunkt i misundelsesretorik og hvor mange af dine penge staten kan rage til sig. Jeg håber på at regeringen finder flertal for reduktionen, der vil give bedre og mere sikre biler samt reducere den økonomiske byrde almindelige danskerne i dag må underlægge sig.

Let registreringsafgiften på biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce