Kom nu på banen, Kristian Jensen: Vi skal sikre de nedslidte en værdig pension


Kom nu på banen, Kristian Jensen: Vi skal sikre de nedslidte en værdig pension

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Lønmodtagere uden lange uddannelser bag sig fylder stadig en stor del af det vestjyske arbejdsmarked. Mange af dem er kommet ud på arbejdsmarkedet i en tidlig alder. De har haft hårdt fysisk arbejde og arbejdet ude i al slags vejr.

Det begynder på et tidspunkt at kunne mærkes i kroppen. Allerede i dag må mange opgive at arbejde, til de når pensionsalderen. Og det bliver kun værre de kommende år. For så stiger pensionsalderen, samtidig med at efterlønnen udfases.

Hvis ikke vi gør noget nu, så vil rigtig mange med korte uddannelser komme i klemme.

Vi må spørge hinanden, om det er rimeligt, at dem, der er kommet tidligst ud på arbejdsmarkedet og har haft de fysisk hårdeste job, også skal tilbringe allerflest år på arbejdsmarkedet og have udsigt til færrest år på pension?

Det mener vi ikke.

Derfor er vi også enige om, at der skal indføres en ny ret til tidlig pension. Den skal gælde for dem, der er kommet tidligt ud på arbejdsmarkedet, og dem der er nedslidte. Det er vigtigt, at det netop bliver en rettighed, så man ikke skal slæbes igennem en række udmattende arbejdsprøvninger, før man kan trække sig tilbage.

Socialdemokratiet fremlagde for nylig en række principper for, hvordan ordningen kan skrues sammen. Den endelige model skal udformes i samarbejde med arbejdsmarkedets parter, blandt andet 3F.

Både arbejdsgiverne og flere borgerlige partier mener, at det er økonomisk uansvarligt. Sikke noget vrøvl. Når vi har råd til at give skattelettelser til de allerrigeste, så har vi selvfølgelig også råd til at sikre en tidlig pension til dem, der har knoklet flest år på arbejdsmarkedet.

I Socialdemokratiets model er der afsat tre milliarder kroner til ordningen. De penge skal findes ved, at bankerne og dem, der tjener rigtig mange penge på eksempelvis at handle med aktier, betaler lidt mere til fællesskabet de kommende år.

Dansk Folkeparti har heldigvis meldt ud, at de støtter forslaget. Men regeringen og finansminister Kristian Jensen nøler. Så kom nu på banen, Kristian Jensen, for det haster med at sikre en værdig pension til danskerne.

Kom nu på banen, Kristian Jensen: Vi skal sikre de nedslidte en værdig pension

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce