Få styr på de faktiske forhold


Få styr på de faktiske forhold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Den 20. december 2017 retter regionsrådsmedlem i Region Nordjylland Erik Høgh-Sørensen (DF) en heftig kritik af, at blandt andet hollandske bomtrawlere fisker i dansk farvand. Høgh-Sørensen kritiserer også danske myndigheders kontrol på området, og retter ligeledes kritik mod diverse danske politikeres indsats på feltet, herunder også mig.

På den baggrund finder jeg, at det er nødvendigt at præcisere nogle forhold.

For det første er jeg og myndighederne opmærksom på de påståede problematiske forhold med blandt andet hollandske bomtrawlere. Det er også derfor, at fiskerikontrollen har intensiveret kontrollen over for udenlandske fartøjer. Så sent som under fiskerirådsmødet i december tog jeg sagen op med min hollandske kollega, og hvor vi aftalte at se nærmere på forskellige tiltag. Vores myndigheder holder derfor møde allerede her i starten af 2018.

For det andet kalder Erik Høgh-Sørensen den danske fiskerikontrol "uduelig". Det er stærke ord at bruge og en betegnelse, der står helt for Høgh-Sørensens egen regning. Faktisk forholder det sig sådan, at den danske fiskerikontrol i europæisk sammenhæng bliver regnet for særdeles velfungerende og effektiv. Medarbejderne i den danske fiskerikontrol gør hver dag en god indsats, som der kun er grund til at værdsætte.

For det tredje vil Erik Høgh-Sørensen have de udenlandske fartøjer helt ud af dansk farvand. Betyder det også, at danske fartøjer skal ud af andre landes farvande? Igen tyder det på, at det kniber med Høgh-Sørensens indsigt i de faktiske forhold. For mange danske fiskefartøjer er adgangen til udenlandsk farvand helt central. Tænk bare på for eksempel industrifiskeriet i britisk zone. Dette er også baggrunden for, at regeringen har meget stor opmærksomhed på EU's - og dermed Danmarks - fiskerirettigheder i forbindelse med Brexit. Et andet eksempel er danske fartøjers fiskeri i norsk zone, hvor danske fartøjer hvert år henter fisk for mange millioner kroner.

Den gensidige adgang til hinandens farvande er - og har i mange år været - en central faktor for dansk og europæisk fiskeri.

Det er helt fair at påpege, hvis der er problemer, der skal ageres på. Og som nævnt har jeg allerede ageret. Men det er også altid en god ide at have styr på de faktiske forhold, før kritikken bliver for harsk.

Få styr på de faktiske forhold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce