En kærlig hilsen fra vores afdøde mor til Hjemmeplejen i Tarm


En kærlig hilsen fra vores afdøde mor til Hjemmeplejen i Tarm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jane Færge Kipp, Teglgårdsvej 20, Tarm
Hand of a nurse and an old senior citizen
Læserbrev. 

Læserbrev: Vores mor, Solvejg Jensen, ville gerne sætte et læserbrev i avisen, fordi hun var træt af at læse om menneskers kritik af hjemmepleje og plejehjem.

Vi lovede at hjælpe hende med det, men desværre nåede vi det ikke, før hun døde i januar dette år.

Hun ville gerne sige TAK til jer for kærlig og omsorgsfuld pleje i hendes sidste tid. Hun ville gerne rose jer, fordi I stillede op, når hun havde brug for det - om det så blot var, fordi hun havde brug for at snakke, stillede I op. Vores mor fik diagnosen kræft først i november og fik at vide, at det ikke kunne helbredes. Hun ønskede at dø hjemme og ønskede blot, at hun ikke ville have smerter den sidste tid.

Hun var meget ydmyg og syntes ind i mellem, at der var alt for meget hjælp - måske er der andre, der trænger mere end jeg, sagde hun.

Vi vil gerne sige TAK for jeres altid kærlige måde, at være overfor vores mor på. Ind i mellem har hun sikkert været en gammel sur og besværlig frue, men det var, som om at I kunne forstå, hvor svært det måtte være at ligge der og ikke have kræfter til alt det, hun kunne før i tiden. I mødte altid hende og hendes hund Bamse med et smil, og I sørgede for, at der var de nødvendige hjælpemidler.

I så kvinden i den gamle krop, som var nedslidt - TAK for det.

TAK til de sygeplejersker, som skulle tage sig af vores mor på hendes sidste aften.

I forberedte os på, at mor måske ville dø, når I vendte hende, og forklarede hvorfor. Det var præcis det, der skete. Vi havde linet op i stuen, så vi kunne overnatte hos hende, og gik ud af stuen, da hun skulle vaskes. Vi blev kaldt ind, og mor drog de tre sidste åndedrag, mens vi var hos hende - stille og roligt sov hun ind. TAK fordi I forberedte os!

I var så omsorgsfulde overfor os, og med stor respekt for vores mor talte I til hende, da håret skulle redes, og da hun skulle iklædes sit ønskede begravelsestøj. TAK for det.

Vi vil slutte af med nogle linjer fra en sang af Pia Raug, "Se nærmere til":

Nu piller alderen fjerene af mig, mit hjerte er tungt, mit hår falder af mig, jeg har ingen kræfter til dagens pligter, for ryggen er bøjet og synet svigter.Men inden i dette gamle kadaver, er endnu levende smukke haver og smerteligt nemmes den tunge lære, at intet kan blive ved med at være. Hvad ser du søster - en gammel besværlig og træt lille kone - nej vær nu ærlig.Se nærmere til - måske du kan finde, et barn en brud, måske en kvinde.

På vegne af Solvejg Jensen Lisa, Pia, Kim og Jane

En kærlig hilsen fra vores afdøde mor til Hjemmeplejen i Tarm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce