"Den nat af alle nætter"


"Den nat af alle nætter"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Eigil Amby, Heboltoft 69, Ringkøbing
Billede
Læserbrev. 

Læserbrev: En flot julekoncert i Ringkøbing kirke.

Torsdag aften var vi sammen med nogle venner nede at høre julekoncert med Helge Engelbrechts orkester i Ringkøbing kirke. Koncerten, der havde samlet fuldt hus, havde titel efter en salme, Helge Engelbrecht for nogle år siden har skrevet sammen med Henning Toft Bro, tidligere medlem af gruppen "Tørfisk", nu biskop i Ålborg Stift.

Orkestret, der spillede, var et lille udpluk på fem mand fra det store orkester, der er kendt fra mange tv-udsendelser fra "Mariehaven" i Ansager.

Koncerten var præget af, at det var dygtige musikere, der forstår at håndtere deres instrumenter på fantastisk vis. Og instrumenter var der mange af. Ronnie F. Olesen der er kapelmester, er en fantastisk dygtig musiker, der foruden klaver også spiller på flere strengeinstrumenter. Tommy Rasmussen er orkestrets charmerende tenorsanger, som han gør rigtig godt, og derudover spiller på flere instrumenter, klaver, harmonika og samtidig var rytmemand, med elektronisk stortromme, der så vidt jeg kunne se, kun består af en pedal, som han brugte sammen med en lille cajon (håndtromme).

De to piger, der var med, Ditte F. Hockings og Sidsel M. Michelsen, håndterede violin og fløjteinstrumenter på fortryllende måde.

Og Helge Engelbrecht selv, der var konferencier og guitarspillende forsanger, er en forunderlig lun fyr, der har en god fyldig basstemme, og som er uhøjtidelig, sjov og underholdende at høre på.

Det beviste han på bedste vis, da han skulle synge en sang, som han ikke kunne huske teksten på. Og værre blev det, da han opdagede, at han havde glemt sin iPad hjemme i Ansager.

De andre i orkestret forsøgte at finde sangen på deres egne iPads, men det lykkedes ikke. Og hvad gør man så, når man er Helge Engelbrecht. Ja, så synger man sangen alligevel, velvidende at der er tekstpassager, han ikke kan huske. Men når det skete, så sang de øvrige orkesterdeltagere på skift, det som Helge ikke kunne huske, hvilket blev en sjov og underholdende del af koncerten.

Det er det de er rigtig gode til de musikere fra Mariehaven. En blanding af eminent gode musikere, med god lune og en uhøjtidelig adfærd.

Koncerten bestod i øvrigt af sekvenser fra Disneys juleshow og en blanding af kendte julesalmer og julesange, krydret med Helge Engelbrechts fortælling om sin barndoms jul i Grindsted.

Ved slutning af koncerten spillede og sang de et festligt julepotpourri, hvor der, foruden de traditionelle instrumenter, også blev anvendt cyklepumpefløjte, klokkeværk og julebjælder m.m., hvilket vakte stor glæde blandt publikum.

Traditionen tro sluttede koncerten på højtidelig vis, hvor publikum og orkestret stående sang B. S. Ingemanns skønne salme "Dejlig er jorden".

Så alt i alt var det en skøn aften i selskab med musikerne fra "Mariehaven" i Ansager.

"Den nat af alle nætter"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce