Danskerne siger ja til Krifas forslag om kompetenceløft


Danskerne siger ja til Krifas forslag om kompetenceløft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Ifølge en undersøgelse fra YouGov bakker et flertal af danskere op om et forslag fra Krifa om at give alle ret til frihed med løn i to uger om året til kompetenceudvikling. Forslaget er en del af Krifas bud på en mestringslov. Den skal sikre, at alle bliver rustet bedst muligt til fremtidens arbejdsmarked.

Vi danskere har generelt en oplevelse af at være gode til vores arbejde. Det viser God Arbejdslyst Indeks, som Krifa udgiver hvert år sammen med Institut for Lykkeforskning og Gallup.

Det giver god arbejdslyst at være god til sit arbejde. Men det at være god til sit arbejde i dag er ikke det samme som at mestre sit job i fremtiden. Krifas forslag til en mestringslov indeholder for det første en udviklingsplan for den enkelte medarbejder efter ferielovens principper. Planen skal beskrive, hvordan den enkelte vil udvikle sin faglige, personlige og sociale mestring. Alle medarbejdere skal have ret til frihed med løn i to uger om året til at gennemføre udviklingsplanen.

For det andet ønsker Krifa at genindføre uddannelsesorloven med en SU-ydelse, der svarer til 80 procent af den maksimale dagpengesats. På den måde får alle på arbejdsmarkedet mulighed for at udvikle sig fagligt, personligt og socialt, uden tab af indtægt.

Og danskerne bakker op om vores forslag. Ikke mindst forslaget om at give alle ret til frihed med løn i to uger om året til kompetenceudvikling, ser ud til at have befolkningens opbakning. Næsten 60 procent svarer ifølge undersøgelsen fra YouGov, at de enten er enige eller meget enige i Krifas forslag. Det er særligt lønmodtagere, der ville stemme på partier til venstre for midten, der ser ud til at være begejstrede for forslaget. Så jeg håber, at Mette Frederiksen og Co lytter, og at de vil være med til at sikre, at vi danskere også i fremtiden kan mestre vores arbejde.

Danskerne siger ja til Krifas forslag om kompetenceløft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce