Arbejdsmiljø er også for børn


Arbejdsmiljø er også for børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Når voksne bliver syge, har de ret til at være hjemme, men hvad med børnene? De bør have ret til at være hjemme sammen med en af deres forældre. KD vil give forældre til børn under 12 år ret frihed ved børns sygedage i op til 30 dage om året med 80 procents løn. Det vil også kunne forhindre, at nogle børn kommer afsted i børnehave og skole, før de er raske, og dermed risikere at de smitter andre børn.

En arbejdsmiljølov skal også omfatte børns indeklima. Konstateres for eksempel skimmelsvamp på en skole, skal børnene naturligvis beskyttes, som voksne ville blive det på deres arbejdsplads i sådanne tilfælde. Alligevel har vi set flere eksempler i Sydjylland på, at den beskyttelse ikke sker. Arbejdsmiljøet skal også omfatte regler for støj og udluftning - det vil øge både den fysiske og psykiske trivsel hos børnene og de voksne, der er sammen med dem.

Barndommen sætter sig spor hele livet. Derfor skal vi skabe gode rammer for mere tid og nærvær i familien og institutionerne. Giv forældre mere valgfrihed i forhold til længde og placering af arbejdstiden, så balancen mellem familieliv og arbejdsliv kan styrkes. Øg normeringerne i daginstitutioner og skoler, så der bliver mere tid til at se det enkelte barn. Det vil øge trivslen hos børnene, og det er vigtigt, for børnene er vores fremtid.

Arbejdsmiljø er også for børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce