Vores Smag: Rørt oksetatar med hjertesalat, kartoffelchips & karse


Vores Smag: Rørt oksetatar med hjertesalat, kartoffelchips & karse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RÅVAREN:

Oksekødet kan man med fordel køre ud til Vestkystens Gårdbutik og erhverve sig; godt kødkvæg som luftes langs Vesterhavet.

Kartofler er der rig mulighed for at anskaffe sig lokalt, hvis man da ikke selv har haft i køkkenhaven sommeren over.

OPSKRIFTEN:

Tataren laves af: Hakket oksekød, Hakket purløg, Hakket estragon, Hakket persille, Hakket kapers, Hakket løg (meget fint hakket)

Tatar-sauce: 1/5 ketchup, 1/5 sennep, 1/5 rapsolie, 1/5 tomatpuré, 1/5 Æggeblommer

Tilbehør: Små kartofler, Klippet karse, Hjertesalat, Pommes fritter

Fremgangsmåde: Start med din tatar-sauce; vend dine fem dele sammen ( lige meget af hver), pisk det forsigtigt sammen og pas på; olien kan nemt sprøjte.

Derefter skal vi have lavet kartoffelchips. Tag de små kartofler og skær nogle ultratynde skiver på et mandolinjern ned i koldt vand. Sæt en friture på ca. 150 grader. Fritér dem stille og roligt, hold øje med dem, og pas på de ikke brænder. Skru herefter olien op til 180 grader, så den er klar til pomfritter - hold øje med den.

Hak urter, kapers og løg, gem dem i bøtter, hver for sig.

Hak kød og vend alle tingene sammen stille og roligt, husk at smide et dash salt i.

... OG DERTIL

En glas let afkølet Pinot Noir eller en god kold øl - det er vist en temperaments-sag :)

Vores Smag: Rørt oksetatar med hjertesalat, kartoffelchips & karse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce