Vita er til udfordringer og udvikling

Vita Kristoffersen omgivet af grønne planter; hun glæder sig over, at de igen har vundet indpas i hjemmet. Foto: Karin Kjærsgaard

Vita er til udfordringer og udvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vita Kristoffersen, indehaver af Vita's Blomster, fylder søndag den 22. juli 60 år. Hun tænker ikke på at stoppe, for hun brænder for blomster og butikken.

Hvide Sande: Når Vita Kristoffersen står med en blomst, kan hun ind imellem ikke lade være med at tænke: Det er fantastisk, at naturen kan skabe det.

Hun elsker årstidens blomster. Men en yndlingsblomst, det har hun ikke.

- For der kommer hele tiden nye blomster til, forklarer hun og smiler.

Det vigtigste er, at man udvikler sig. Basis kan man hurtigt lære, men man skal være oppe på dupperne - og hvad der er af trends og populært for tiden, det skal man følge med i.
Vita Kristoffersen, Vita's Blomster
Vitas blå bog
Vita Kristoffersen, født og opvokset i Fåborg ved Agerbæk; forældrene havde Højbo Blomster i Fåborg.Uddannet butiksassistent i Agerbæk Brugs og har arbejdet på Grindsted Sygehus.

Gift med Jørgen; de flyttede til Hvide Sande i 1981.

Købte varelageret fra eksisterende blomsterbutik, da indehaveren gik på pension og startede Vita's Blomster i Nørregade 31 i 1984.

Tog de nødvendig kurser på Beder Gartnerskole, så hun fik uddannelsen og kunne have elever. Har blandt andet uddannet sin egen søster.

1986 flyttede Vita's Blomster til Parallelvej 63, hvor parret købte bygning med butik og privatbolig. Hun har to ansatte og en skolepige.

Parret har børnene Trine, 38 år og bosiddende i Ringkøbing, Randi på 35 år bor i Holstebro, og den 25-årige Mille bor i Herning samt seks børnebørn.
Vita Kristoffersen, indehaver af Vita's Blomster, står under halvtaget, hvor der er selvbetjening i weekenden og om aftenen, når butikken er lukket. Foto: Karin Kjærsgaard
Vita Kristoffersen, indehaver af Vita's Blomster, står under halvtaget, hvor der er selvbetjening i weekenden og om aftenen, når butikken er lukket. Foto: Karin Kjærsgaard

Udvikling

Det er meget sigende for Vita Kristoffersen. Hun følger med tiden, tager nye udfordringer op og udvikler sig hele tiden.

- Det vigtigste er, at man udvikler sig. Basis kan man hurtigt lære, men man skal være oppe på dupperne - og hvad der er af trends og populært for tiden, det skal man følge med i, siger hun.

Vita Kristoffersen, der fylder 60 år søndag den 22. juli, har krukker stående udenfor - og de får at stå i fred og ro, oplyser hun. Foto: Karin Kjærsgaard
Vita Kristoffersen, der fylder 60 år søndag den 22. juli, har krukker stående udenfor - og de får at stå i fred og ro, oplyser hun. Foto: Karin Kjærsgaard

Tiltrække kunder

Vita's Blomster, som hun ejer sammen med sin mand, Jørgen Kristoffersen, er på cirka 200 kvadratmeter - og med plads nok til, at hun på et tidspunkt kunne udvide sortimentet med en specialitetafdeling.

- Vi skal hele tiden udvide kundegrundlaget. Det er er vildt spændende, siger hun.

Vita Kristoffersen har hørt nogle sige, at det er utroligt, det kan gå at have blomsterbutik i så forholdsvis lille en by. Derfor handler det om hele tiden at være obs på, hvad folk vil have.

- Men vi kan godt trække folk hertil udefra, blandt andet fordi vi har så mange krukker og stort udvalg i grønne planter, siger hun.

Køber i Holland

Vita Kristoffersen tager til Holland tre gange om året for at købe potteplanter - og snitblomsterne kommer også direkte fra Holland.

- For det er der, det sker. Hvis vi skulle købe hos en grossist, kunne vi ikke konkurrere med supermarkederne - det handler om at have god kvalitet, de rigtige priser og det rigtige udvalg, siger hun og tilføjer, at hendes mand køber ind på Gaza i Kolding.

Vita Kristoffersen fryder sig over, at kaktusser, sukkulenter og mormorblomster, det vil sige planter med blade, er blevet populære igen blandt unge.

- De er sunde for os og for indeklimaet, og så giver de hygge, siger hun.

Sker noget nyt

Jørgen Kristoffersen er uddannet murer, og det er kommet hende og butikken til gode, når der lige skulle rykkes på en væg eller mures en af butikkens hyggelige buer.

Vita Kristoffersen og hendes to ansatte kan nemlig godt lide, at der sker noget nyt i butikken, og de er gode til at supplere hinanden.

- Så kunderne tænker, når de kommer ind; nå, nu er der sket noget nyt igen, fortæller hun, smiler og tilføjer:

- Vi hører tit fra kunderne, at de nyder at kommer herind, fordi vi har en god stemning.

Drøm at sælge bygningen

Selv om Vita Kristoffersen runder de 60 år den 22. juli har hun ikke gjort sig tanker om at stoppe.

- Jeg har helt vildt lysten til at drive det, for det er det, jeg brænder for, siger hun og tilføjer, at bygningen er stor (550 kvadratmeter, red.)

Derfor er hendes drøm, at de kunne sælge bygningen og leje bygningen.

- Så kunne vi koncentrere os om butikken frem for at tænke i vedligehold af bygningen, siger hun.

Pusterummet

Når Vita Kristoffersen skal "puste ud", foregår det i sommerhuset ved Bork Havn, som hun og hendes mand købte for otte år siden - et hus, der er omgivet af høje træer, der giver læ.

- Der holder hjernen fri, og vi samler kræfter og kommer tilbage med overskud, siger hun.

I januar tager de tre-fire uger til udlandet - New Zealand, Afrika, Filippinerne, Costa Rica og mange andre steder - sammen med et hold venner fra Vejle.

- Til januar skal vi af sted for tiende gang, siger hun.

Bryllup

Først skal hun holde sin 60-års fødselsdag søndag den 22. juli. Det foregår med uformel samvær i blomsterforretningen - med forudgående tilmelding.

Og i august skal datteren Mille giftes - og hun er for længst bestilt til at lave brudebuket og blomsterudsmykning.

- Det er et år siden, vi startede med at finde materialer til brylluppet, siger Vita Kristoffersen og smiler.

Vita er til udfordringer og udvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce