Udsigt til kuling sender folkelig gadefest ind i varmen

Kjartan Arngrim (i midten) er frontmand og forsanger i Folkeklubben, der yderligere består af Rasmus Jusjong og Rasmus Dall. Lørdag eftermiddag indtager trioen Hvide Sande. Pressefoto

Udsigt til kuling sender folkelig gadefest ind i varmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En folkelig forfest forud for den officielle afslutning af Aarhus 2017-kulturåret i Hvide Sande lørdag eftermiddag kommer til at foregå inde i Auktionshallen. Det er udsigt til regn og en mulig storm, der har fået arrangørerne til at ændre kurs.

Hvide Sande: Meteorologers forudsigelser om vejrliget er ind i mellem tvivlsomme, men arrangørerne af afslutningen på projekt Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 har valgt at lytte nøje efter forud for den store finale-event i Hvide Sande lørdag 9. december om eftermiddagen.

Ifølge DMI er der risiko for voldsomt vejr, og det bliver understreget, at man skal være "opmærksom på, at der kan forekomme kuling med vindstød af stormstyrke." Det er derfor netop besluttet, at en tre timer lang og folkelig forfest rykkes ind i Auktionshallen på havnen:

- Auktionshallen er kæmpestor, så der er heldigvis godt med plads. Og der er tørvejr og ly for stormen, så de mange mennesker, vi forventer, vil tage turen til Hvide Sande, ikke skal gå rundt i regn og blæst og blive gennemkolde, siger kulturchef i Ringkøbing-Skjern Kommune, Per Høgh, og tilføjer:

- Nu kan de mange gæster gå inden for til street food-boderne, og de kan høre koncerter og få en god oplevelse - også før den officielle afslutning ude i Inderhavnen.

Folkeklubben spiller op

Per Høgh håber, at beslutningen om at rykke de udendøres aktiviteter inden for i Hvide Sande fra klokken 14 og knap tre timer frem, vil få mange til at trodse juletravlhed og meteorologernes stormvarsel:

- Det bliver noget ud over det sædvanlige, det tør jeg godt love. Så hvis man overhovedet har mulighed for at møde op, vil jeg stærkt anbefale, at man gør det, siger kulturchefen.

Inde i Auktionshallen vil der - ud over koncerter med blandt andre Folkeklubben, Lars Greve, Emilie og mandskoret Capstan - også være fællessang, en forestilling med det polske Teater Brama og mulighed for at slå sig løs med stomp-musik.

Ligeledes kan man prøve kræfter med discipliner som parkour, surfing på land og skateboarding. Har man det bedst med lidt lavere puls, kan man fornøje sig med eksempelvis brætspil og pandekagebagning.

Fiskerbåde med i ballet

Fra klokken 17 og en halv times tid frem bliver det officielle Aarhus 2017-afslutningsshow afviklet ude i Inderhavnen.

Her vil borgmestrene fra alle 19 kommuner i Region Midtjylland sammen med regionsrådsformand Bent Hansen gå forrest i en procession af mennesker fra det gamle rådhus i Hvide Sande ned til havnen. Her vil de folkevalgte indtage en aktiv rolle i aktiveringen af en kunstinstallation monteret på en slæbebåd, der stævner ud og sejler den kulturelle stafet videre til den hollandske by Leeuwarden.

Sammen med Maltas hovedstad, Valletta, er Leeuwarden udpeget som Europæisk Kulturhovedstad 2018.

På vejen ned mod Inderhavnen vil processionen passere 50 perkussionister i fuldt vigør, et kor på omkring 65 sangere, og i selve havnen vil de mange gæster møde en poetisk skibsballet "danset" af lokale fiskerbåde.

Arrangørerne af denne officielle del af den store afslutnings-event lover et show, der "vil tage dig med på en rejse gennem vintermørket og sende dig hjem med en oplevelse ud over det sædvanlige."  

Udsigt til kuling sender folkelig gadefest ind i varmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce