Udlejer-talsmand: Kelds udmelding giver nyt mod

Karsten Fyhn, DanWest: Tror stadig på, at kampen mod Vesterhav Syd kan vindes. Arkivfoto.

Udlejer-talsmand: Kelds udmelding giver nyt mod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Karsten Fyhn, DanWest, der er udlejernes talsmand i Vesterhav Syd-sagen, tror, at Søndervigs opbakning til kampen mod møllerne kan få stor betydning.

SØNDERVIG: Købmand Keld Hansens udmelding tirsdag om modstanden mod den kystnære havmøllepark Vesterhav Syd skabte stor glæde ikke mindst hos Karsten Fyhn, DanWest.

Han er talsmand for de feriehusbureauer, der er gået til kamp mod møllerne, som de frygter vil ramme turismeerhvervet.

- Kelds udmelding er en fantastisk nyhed. Vi er glade for, at både købmanden i Søndervig og hele byen bakker op om modstanden. Det giver os nye kræfter til at kaste os ud i kampen mod møllerne, siger Karsten Fyhn.

Han understreger også, at på Ringkøbing Fjord Turismes generalforsamling i næste måned vil møllemodstanderne foreslå, at medlemmerne stemmer ja til en resolution om, at møllerne skal rykkes længere ud.

- Enten til en afstand på 32 kilometer eller til 20 kilometer, hvis ikke der kan skabes enighed om de 32 kilometer, siger han.

Karsten Fyhn understreger, at udlejerne ikke er modstandere af vindmøller eller grøn energi.

- Men vi frygter for, at det vil ramme omsætningen i vores erhverv, hvis møllerne kommer så tæt på land, som der er lagt op til, siger han.

Flere forsøg

Det vil ikke være første gang, feriehusudlejerne forsøger at få omgjort den oprindelige bestyrelsesbeslutning i turistforeningen om at støtte den kystnære havmøllepark.

Den 2. maj 2016 var det meget tæt på at lykkes på en ekstraordinær generalforsamling i Søndervig; forslaget om at pålægge bestyrelsen at arbejde for at få møllerne ud i en afstand af mindst 20 kilometer faldt dog med en enkelt stemme.

Inden generalforsamlingen havde Hvide Sande Service Group opfordret medlemmerne til at melde sig ind i turistforeningen for at stemme imod, og Karsten Fyhn er ikke i tvivl om, at det var det, der væltede modstandernes forslag.

- Men siden det står klart, at Vesterhav Syd ikke giver lokale arbejdspladser, men tvært imod kan koste arbejdspladser i turismeerhvervet, er det, som om stemningen er skiftet, siger Karsten Fyhn.

Udlejer-talsmand: Kelds udmelding giver nyt mod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce