Strandmaraton: Medvind ud - modvind hjem

Sidste år var der modvind på udturen. Holder vejrudsigten, kommer flagene til at vende den anden vej på søndag. Arkivfoto: Morten Stricker.

Strandmaraton: Medvind ud - modvind hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

358 har forhåndstilmeldt sig til årets udgave af North Sea Beach Marathon; vejrudsigten lover en del vind.

HVIDE SANDE: Det kommer sandsynligvis til at gå stærkt på udturen, når det 19. North Sea Beach Marathon søndag den 24. juni skydes i gang.

Holder vejrudsigten, får løberne nemlig en 11-13 sekundmeter - svarende til en lettere kuling - i ryggen fra nordvest.

Men de må hellere spare på kræfterne, for vender vinden ikke, kan turen godt blive lidt sej hjemad - især for de 41, der indtil nu har meldt sig til den fulde maratondistance, og derfor skal vende i Nymindegab, før det går hjemad igen.

Vejret er altid det store samtaleemne forud for strandmaraton; i år er vinden måske til den bidske side, men til gengæld er temperaturer på 12-13 grader, overskyet himmel og nul regn ikke at kimse ad, når man skal løbe langt.

Og det skal mange af de 358, der indtil nu har tilmeldt sig det traditionsrige løb, der som et af de få i verden afvikles stort set udelukkende på en strand.

Ud over de 41, der skal løbe marathon, har 102 valgt at løbe halvmaraton, mens resten skal løbe 4,2 kilometer eller 8,4 kilometer.

Start i Hvide Sande

North Sea Beach Marathon har gennem årene skiftet ansigt nogle gange.

I begyndelsen løb man hele vejen fra Hvide Sande til Vejers - og omvendt næste år.

For nogle år siden blev strandmaraton en ren "Ringkøbing-Skjern-begivenhed", og derfor begyndte man på maratondistancen at vende i Nymindegab, og at løbe tilbage til Hvide Sande.

Indtil for et par år siden foregik starten fra Hvide Sande Sydstrand. De nuværende arrangører - Holmsland Klit Turistforening, DGI Vestjylland, Ringkøbing Atletik & Motion og Hvide Sande KFUM's Idræt - vil dog gerne trække flere tilskuere og skabe mere stemning om løbet, så derfor foregår det i dag fra selve Hvide Sande by.

Startstedet og målet er i Auktionsgade, og det er også her, man kan eftertilmelde sig, hvis ikke man har nået det på nettet endnu; det plejer en hel del at benytte sig af.

Maraton starter klokken 10, halvmaraton klokken 11.30, 8,4 kilometer klokken 11.45 og 4,2 kilometer klokken 12.

Strandmaraton: Medvind ud - modvind hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce