Miljøstyrelsen afviser 15 sommerhuse på Vedersø Klit

Der ligger i forvejen en del sommerhuse på Vedersø Klit, men Miljøstyrelsen vil ikke accepetere 15 nye sommerhusgrunde som del af en aftale om udlægning af nye grunde. Det sker på grund af landskabsinteresser. Arkivfoto

Miljøstyrelsen afviser 15 sommerhuse på Vedersø Klit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landskabsinteresser får Miljøstyrelsen til at sige nej til 15 nye sommerhusgrunde på Vedersø Klit. Dermed er der udsigt til, at ferieparken i Søndervig alle de 483 sommerhusgrunde, som Ringkøbing-Skjern sidste år blev tildelt.

SØNDERVIG / VEDERSØ KLIT: Selv om økonomiudvalget var klar til at give en lodsejer på Vedersø Klit grønt lys til at udstykke 15 nye sommerhusgrunde, så bliver projektet ikke til noget i denne omgang.

Miljøstyrelsen mener nemlig, at "området er præget af væsentlige landskabsinteresser" og spænder dermed ben for, at projektet får en lille bid af de 483 nye sommerhusgrunde i Ringkøbing-Skjern, som en politisk aftale på Christiansborg kort før jul banede vejen for.

- Det er rigtig ærgerligt, at vi ikke kan tilgodese projektet i Vedersø Klit. Men vi vil nu undersøge, om det kan komme i betragtning ved næste runde af udlæg om sommerhusgrunde, som sker i slutningen af 2019, siger borgmester Hans Østergaard (V).

Lodsejeren har i mange år ønsket at udlægge området til sommerhuse. Arealet grænser op til det eksisterende sommerhusområde, men det har foreløbigt ikke overbevist Miljøstyrelsen.

Den klare afvisning betyder, at Søndervig Feriepark får alle de 483 sommerhusgrunde, som kommunen fik tildelt i den første landsdækkende runde af en planlagt udlægning og omplacering.

Ringkøbing-Skjern har allerede accepteret at nedlægge tidligere udlagte grunde. Det gælder 62 i Bork Havn, 15 i Skaven, 10 i Stauning og et areal, der svarer til 100 sommerhusgrunde på Vedersø Klit.

Miljøstyrelsen afviser 15 sommerhuse på Vedersø Klit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce