Keld Hansen: Kampen mod møller er ikke tabt endnu

Keld Hansen: Der er for stor risiko forbundet med at "gamble" med Søndervigs guld. Arkivfoto.

Keld Hansen: Kampen mod møller er ikke tabt endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Søndervig tror man stadig på, at man kan få flyttet Vesterhav Syd meget længere ud. Men det kræver politisk opbakning, fastslår købmand Keld Hansen.

SØNDERVIG: Med sit læserbrev i Dagbladet vendt mod de kystnære havmøller har købmand Keld Hansen skubbet yderligere til den protestbølge, der lige nu rejser sig mod Vesterhav Syd.

Men hvorfor melder han så klart ud nu, og tror han stadig på, at det hjælper?

- Jeg har en lille fornemmelse af, at løbet ikke er kørt. Så længe, Vattenfall ikke er begyndt på Vesterhav Syd, er der mulighed for at påvirke beslutningen, siger Keld Hansen.

- Der er jo sket utroligt meget på havmølleområdet siden 2012, da Vesterhav Syd blev kørt på banen. Møllerne er blevet meget billigere, selv om de skal længere ud - det kan vi se, når der holdes licitation på havmølleprojekter.

- Den måde, man installerer møllerne på, gør også, at man kan kan rykke dem længere ud, uden at det påvirker kilowattprisen meget.

Keld Hansen understreger, at der længe har været modstand mod Vesterhav Syd i Søndervig.

- Vi har støttet feriehusudlejerne i deres modstand, og vi har givet økonomisk støtte til advokatbistand. Selv har jeg med interesse fulgt argumenterne, og jeg er glad for, at så mange er imod, siger han.

Koster det en milliard i omsætning? Det ved vi selvfølgelig ikke. Men vi kan fornemme, at vore turister er ved at være trætte af vindmøller; de efterspørger de store vidder.
Keld Hansen, købmand

Politisk opbakning

Keld Hansen håber, at man i Ringkøbing Fjord Turisme kan hele den splittelse, Vesterhav Syd har afstedkommet i foreningen, så man i fællesskab kan arbejde for at få møllerne væk eller meget længere ud.

- Jeg håber også på, at vore politikere kan skabe et flertal for at gøre en indsats imod møllerne, og at de tager kontakt til energiministeren og til Vattenfall. Her i Søndervig skal vi gerne fylde nogle busser og køre til København for at forklare folketingspolitikerne, hvor vigtig sagen er for os. Mon ikke også, vi kan få Vattenfall til at komme en tur her til området?

Keld Hansen lægger ikke skjul på, at efter hans mening kan møllerne få alvorlige konsekvenser for turismeerhvervet i området.

- Koster det en milliard i omsætning? Det ved vi selvfølgelig ikke. Men vi kan fornemme, at vore turister er ved at være trætte af vindmøller; de efterspørger de store vidder. Så selv om vi ikke kan sætte tal på, er der for stor en risiko ved at gamble med det guld, vi har, siger han.

Keld Hansen: Kampen mod møller er ikke tabt endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce