Hvide Sande-dreng overtager bryghus på havnen

Siden 2014 har Niels Sangill drevet Geddal Gårdbryggeri hjemme fra sin ejendom ved Ejsing. Nu flytter han ølbrygningen til Hvide Sande. Arkivfoto

Hvide Sande-dreng overtager bryghus på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er igen liv i det tidligere Mylius-Erichsen Bryghus på havnen i Hvide Sande. Niels Sangill er nemlig vendt hjem for at brygge øl under et nyt navn.

Hvide Sande: Den seneste måneds tid har det boblet i tankene i det tidligere Mylius-Erichsen Bryghus på Hvide Sande Havn.

40-årige Niels Sangill har tyvstartet produktionen af den pilsnerøl, som nu bliver sendt på gaden sammen med nyheden om, at han har overtaget bryggeriet i Auktionsgade 9.

- Det sidste er nu faldet på plads. Jeg lejer mig ind i lokalerne og har overtaget alt udstyret fra det tidligere bryghus. Planen er at brygge 1000 liter øl om ugen under navnet Hvide Sande Bryghus, fortæller han.

Den læreruddannede brygmester kommer oprindeligt fra Hvide Sande, og han er ikke i tvivl om, at der er plads til et mikrobryggeri i fiskerbyen.

- Med alle de turister, der er i byen, er der er stort potentiale. I løbet af foråret håber jeg at kunne åbne for udskænkning. Og det skal være med til at gøre bryghuset til en god forretning, siger han.

Det lykkedes aldrig for Mylius-Erichsen Bryghus, som for nogle år siden flyttede fra Ringkøbing til Hvide Sande for både at få mere plads og få fat i turisterne. Trods flere redningsforsøg gik bryggeriet konkurs i efteråret efter fem år med underskud.

Jens Bøndergaard og Anders Thygesen, der ejer bryggeribygningen, købte udstyret og retten til navnet. Men da de ikke har bryggerierfaring, er stafetten nu sendt videre til Niels Sangill.

Han har efterhånden en del års erfaring med at brygge øl. For 14-15 år siden eksperimenterede han med sine første hjemmebryggede øl i sin lejlighed.

Da familien rykkede til en landejendom ved Ejsing, åbnede han Geddal Gårdbryggeri og professionaliserede ølbrygningen. De første øl var klar i julen 2014, og siden er produktionen vokset til 400 liter om ugen.

Med overtagelsen af bryghuset i Hvide Sande flytter produktionen hjemmefra. Med sig tager Niels Sangill den række af vestkystøl, som han allerede brygger, og så skal han i gang med nogle nye øl. Pilsneren, der har forenden af et skib på etiketten, er den første, som bliver brygget under det nye navn.

Hvide Sande Bryghus-pilseren vil i øvrigt blive serveret som fadøl første gang til en stor julefrokost i Hvide Sande i weekenden.

Hvide Sande-dreng overtager bryghus på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce