Hospice støttes af Smukfest: Nu er der mulighed for at tage på havnen og få en 'hotter'

På et seminar skal de frivillige på Anker Fjord Hospice diskutere, hvad de 20.000 kroner fra Smukfonden helt præcist skal bruges til. Arkivfoto: Jørgen kirk/Scanpix

Hospice støttes af Smukfest: Nu er der mulighed for at tage på havnen og få en 'hotter'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smukfonden, der udspringer af Danmarks næststørste festival i Skanderborg, har netop udpeget Anker Fjord Hospice i Hvide Sande til at modtage et stort støttebeløb.

Hvide Sande: Mette Aggerholm er en kvinde, der gør en forskel - på blandt andet Smukfest i Skanderborg og på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, hvor hun begge steder yder en frivillig indsats.

Og nu er det hele ligesom gået op i en højere enhed: Smukfonden, der årligt modtager en femtedel af overskuddet i Skanderborg Festivalklub, har netop belønnet en ansøgning fra Mette Aggerholm med et beløb på 20.000 kroner.

Pengene skal bruges til at tage hånd om børn og unge, der ind i mellem bliver indlagt på det vestjyske hospice sammen med en syg far eller mor:

- Jeg er glad og stolt over, at Smukfonden vil være med til at understøtte det fantastiske arbejde, der bliver udført på Anker Fjord Hospice. Jeg er specielt stolt over, at vi nu har rigere mulighed for at passe ekstra godt på de børn og unge, som står i en svær situation og skal rumme en syg pårørende og sin egen sorg, siger Mette Aggerholm, der gerne indrømmer, at hun er "piv-stolt."

En fisketur på havnen

Annie Marian Pihlmann, der er koordinator for de frivillige på Anker Fjord Hospice, forklarer, at de mange penge fra fonden i Skanderborg blandt andet skal bruges til at skabe et smykkeværksted - med mulighed for eksempelvis at fremstille et smykke til den person, som man indenfor kort tid skal sige et sidste farvel til.

- Vi har nu også mulighed for at tage børn og unge med en tur ned på havnen i Hvide Sande med fiskestangen og hygge os med en hotdog - og en lille snak, siger Annie Marian Pihlmann.

Hvordan, pengene helt præcis skal bruges, skal i nærmeste fremtid diskuteres på et seminar for de frivillige på Anker Fjord Hospice.

Fra Smukfondens side er der her i starten af 2019 uddelt i alt én million kroner til 21 gode og hjertevarme projekter. Det suverænt største beløb, en halv million kroner, er gået til et Hus Forbi-projekt, der hedder "Red røven."

Blandt andre modtagere er Kirkens Korshær, Fredericia Krisecenter, Aids Fondens ungegruppe og Natteravnene i Odder.

Hospice støttes af Smukfest: Nu er der mulighed for at tage på havnen og få en 'hotter'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce