Højst en million kroner i tilskud til Marie Fjords Gaard

Lis og Peter Søndergaard, ejerne af Marie Fjords Gaard, er gået i tænkeboks. De fik ikke så meget i tilskud fra Kulturarvsstyrelsen til istandsættelsen som håbet, derfor overvejer de nu, om de skal dele renoveringen op i etaper eller forsøge at sælge den gamle frede gård igen. Arkivfoto.

Højst en million kroner i tilskud til Marie Fjords Gaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturarvsstyrelsen fastholder tilskud på en million. Ejerne af Marie Fjords Gaard er gået i tænkeboks.

Lis og Peter Søndergaard, ejerne af Marie Fjords Gaard, overvejer i øjeblikket, hvad de skal gøre - dele istandsættelsen af gården op i etaper i håb om at få et større tilskud fra Kulturarvsstyrelsen eller simpelthen sælge den.

Parret har fået en million i tilskud fra styrelsen, men det er ikke tilstrækkeligt til, at de kan få den 3,6 millioner kroner istandsættelse til at hænge sammen økonomisk. De havde satset på at få et tilskud på 50 procent eller 1,8 millioner - og bad Kulturarvsstyrelsen genbehandle sagen.

»Styrelsen fastholder beløbet, men nævner, at vi muligvis kan fase-opdele restaureringen og søge støtte flere gange - og hvis der foreligger en helt ny restaureringsplan, vi de se på den,« fortæller Peter Søndergaard.

Han vil nu konsultere og arkitekt og konsulent Steffen Søndergaard for at finde ud af, hvad de skal gøre med Marie Fjords Gaard.

»Jeg tror, vi i denne eller næste uge har en afklaring på, om vi fortsætter og restaurerer eller prøver at sælge,« siger Peter Søndergaard og tilføjer, at han ikke var klar over, at Kulturarvsstyrelsen havde et tilskuds-loft på en million, men regnede med, at den ydede 50 procent.

Hos Kulturarvsstyrelsen blev man lidt overrasket over, at parret henvendte sig igen.

»Vi synes selv, vi har været ret rundhåndede, for en million er ret mange penge og et af de større tilskud, vi har givet i år. Vi har ikke mulighed for at forhøje tilskuddet - en million er den generelle praksis for det, vi giver. Kun i enkelte sager har vi givet mere,« siger Morten Morgen, kontorchef i Kulturarvsstyrelsens afdeling for bygninger, og tilføjer, at der årligt er 30 millioner til uddeling.

Hvis parret vælger at droppe den nuværende istandsættelses-plan og i stedet lave en, der er delt op i etaper, forelægger der et helt andet projekt, som Kulturarvsstyrelsen skal tage stilling til.

Morten Morgen vil ikke afvise, at tilskuddet måske bliver højere end en million kroner, hvis istandsættelsen deles op i etaper og strækker sig over to finansår.

»Men det beror på en konkret vurdering af projektet,« understreger han.

Morten Morgen håber imidlertid, at parret vil benytte sig af den million, de har fået, så istandsættelsen af den sammenstyrtede gård kan komme i gang.

Højst en million kroner i tilskud til Marie Fjords Gaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce