Borgmester: Jeg så gerne møllerne flyttet længere ud

Borgmester Hans Østergaard tror, at det bliver mere end svært at rejse sagen om Vesterhav Syd igen. Arkivfoto.

Borgmester: Jeg så gerne møllerne flyttet længere ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hans Østergaard (V) har personligt aldrig "haft armene oppe over hovedet" i begejstring over Vesterhav Syd; men han tror, det bliver meget svært at ændre beslutningen om den kystnære havmøllepark.

HVIDE SANDE: Borgmester Hans Østergaard (V) tvivler på, at beslutningen om at etablere Vesterhav Syd bliver ændret - også selv om købmand Keld Hansen og et samlet Søndervig nu har meldt ud i Dagbladet, at de ikke vil have den kystnære havmøllepark.

- Det er jo forlængst besluttet i Folketinget, så det bliver meget svært at ændre på, siger Hans Østergaard.

Han lægger ikke skjul på, hvor han selv står i denne sag:

- Personligt har jeg aldrig haft armene oppe over hovedet af begejstring i forhold til de møller; jeg ville have det godt med, hvis de blev flyttet længere ud.

- Men jeg har også forholdt mig realistisk til sagen: Beslutningen blev reelt taget i 2012, og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt ser jo ingen mulighed for at flytte dem.

Hans Østergaard peger også på, at hans forgænger, Iver Enevoldsen (V) i forrige byrådsperiode uden held gik til energiselskabet Vattenfall for at høre, om man kunne få møllerne længere ud - og det lykkedes ikke.

Borgmester-undren

- Jeg kan godt undre mig over, at debatten om møllerne kommer nu og ikke for længe siden. Jeg undrer mig også over, at sagen ikke blev en del af valgkampen, men det var jo ikke tilfældet, fortsætter Hans Østergaard.

- Men selvfølgelig gør det indtryk, at der er den modstand, der er, og at Keld Hansen melder ud nu.

- Jeg vil derfor tænke sagen nøje igennem og overveje, hvilke muligheder der er for at se på den igen. Men der er ingen enkle eller nemme løsninger.

Hans Østergaard vil heller ikke udelukke, at Vesterhav Syd igen ender i byrådssalen; et byrådsmedlem kan jo bede om at få sagen taget op til behandling, påpeger han.

- Men byrådet kan ikke flytte de møller. Det eneste, vi kan gøre, er at udtale, at vi gerne vil have dem flyttet.

- Jeg har dog lidt svært ved at se, at det skulle ændre noget, når byrådet ikke tidligere har haft held med det. Jeg tror, det bliver mere end svært, siger borgmesteren.

Borgmester: Jeg så gerne møllerne flyttet længere ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce