Iværksættervirksomhed i Spjald konkurs

Et billede fra 2016, da Dagbladet portrætterede Parktrac og stifterne Frank og Henrik Christiansen. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Iværksættervirksomhed i Spjald konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spjald: Parktrac A/S, der har kontor og produktion på Engvej i Spjald, er taget under konkursbehanding af skifteretten i Herning.

Firmaet er stiftet i 2013 af brødrene Frank og Henrik Christiansen, som blandt andre havde Peder Holm og Peder Nicolaisen i Ulfborg, samt fem andre som investorer.

Parktrac A/S producerer redskabsbærere, der bedst kan forklares som en lille traktor med en lang række funktioner. Det er stykke materiel, som typisk boligforeninger, entreprenører og større rengøringsselskaber bruger til vedligeholdelse.

Parktrac beskæftigede fire medarbejdere, der alle har fundet nyt arbejde.

Konkursen kommer efter et problematisk 2017, hvor resultatet blev et underskud på 557.000 kroner, hvilket har bragt egenkapitalen i minus med 87.000 kroner. 2016 bød ellers på et lille overskud på 13.000 kroner efter et 2015, der gav et underskud på 311.000 kroner.

For fem måneder siden blev Thomas Schmidt indsat som bestyrelsesformand i Parktrac. Han investerede i firmaet efter at have leveret styringen til et nyt produkt, som Spjald-firmaet lancerede i efteråret.

Det drejer sig om en ny ukrudtsbekæmper, som genkender forskellige planter og afliver ukrudtet med varmt vand i en nøjagtig tilpasset mængde og placering, alt efter hvilken plante der er tale om og dens størrelse.

Ved lanceringen sagde direktør Henrik Christiansen til Dagbladet:

- Vores nye system ParkTrac IWE 700 er det eneste i verden, der fungerer på denne måde. Uden pesticider og uden sensorer. Og samtidig til en pris langt under, hvad andre ukrudtsbekæmpere med varmt vand koster. Samtidig rummer udviklingen med kunstig intelligens uanede muligheder, hvor kun fantasien sætter grænser.

Sagsøgt om patent

Efter lanceringen er Parktrac blevet sagsøgt af et hollandsk firma, som mener sig i besiddelse af patentet på teknologien i ukrudtsbekæmperen.

Ifølge bestyrelsesformand Thomas Schmidt er der ikke hold i anklagerne, da Parktracs produkt adskiller sig på flere punkter.

Han stammer fra Bur og er søn af grundlæggeren af ASME, Arne Schmidt, som sidste år solgte sine aktier til Esbjerg-firmaet MacArtney.

Thomas Schmidts konsulentvirksomhed udvikler styringer til maskiner i hårde miljøer, blandt andet vingestyringen til den kinesiske virksomhed Goldwinds største havvindmølle. En prototype der netop er begyndt at producere strøm imellem Kina og Taiwan.

Iværksættervirksomhed i Spjald konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce