Annonce
Videbæk

Zoo-ejer ser det gode i alle mennesker - og så er han elendig til at sige nej

Ove Nordestgaard, indehaver af Jyllands Park Zoo i Haunstrup, taler gerne med fuglene. Her er alderspræsidenten på 60 år. Foto: Mikkel Jezequel
Hvis tiderne var til det, hoppede 57-årige Ove Nordestgaard, indehaver af Jyllands Park Zoo, allerhelst på et fly direkte mod Australien, når parken om en uge lukker for denne sæson. I stedet må han nøjes med at se frem til den første efterårsferie i mange år med åbent i dyreparken i Haunstrup.
Annonce

En god søndag for mig er en dag, hvor familien er samlet, og hvor vi hygger os og slapper af. Det halve år, hvor vi kører på i parken, er der ikke tid til det, men når vi er uden for sæsonen, så er der bedre tid til at slappe af. Når det kommer dertil, bliver der tit spillet kort. Vi er alle meget konkurrerende som mennesker, så der kan hurtigt blive diskussioner, for der er aldrig nogen, der giver sig.

Hvis jeg får en udenbys gæst på besøg, så vil jeg helt klart vise vedkommende Vesterhavet. Jeg er lidt af en vandhund, og jeg kommer selv fra Ølstrup, der jo er lidt tættere på havet, end hvor jeg bor i dag. Vesterhavet har altid tiltrukket mig.  Jeg forbinder det med frihed. Det gør jeg med vand generelt. Det er allerbedste er at komme sydpå i en uge, hvor man virkelig kan komme i bølgerne. Det mangler jeg lidt i år.


Friheden er blevet taget fra folk, og det, tror jeg, har været tungt mange steder. Der er mennesker, der ikke må få besøg på plejehjem, og der er mange, der lider af hudsult.

Ove Nordestgaard, indehaver af Jyllands Park Zoo


Mit seneste besøg i en kirke var til en begravelse for nyligt. Det var faktisk ikke i en kirke. Det var lidt specielt, for det foregik under åben himmel med en præst ved Muslingehuset uden for Fjelstervang. Jeg tror, vi var 200 eller 250, og man skulle selv tage stole med, sådan er det jo i disse tider. Selvom det selvfølgelig var sørgeligt, så var det godt fundet på. Den afdøde havde selv planlagt begravelsen.

Hvis jeg bliver bedt om at vælge en sang på en karaokebar, så skal det være "Onkel Christian" med Lars Lilholt. Mere eller mindre alle hans sange er syng-med-sange. Jeg er nok lidt farvet, men den hørte jeg meget for en tyve år siden, og der var jeg da lidt Lars Lilholt-fan.

Hvis jeg ud af det blå vinder 50.000 kroner til en drømmerejse, så skal den gå til Australien. Det halve år, vi har åbent, har vi travlt, og det er, mens de lange og lyse dage er her. Når vi så holder fri, bliver dagene kortere på denne her side af jordkloden, og så må man om på den anden side af jorden for at få de lange sommeraftener.

Personen

Ove Nordestgaard

Alder: 57 år

Privat: Gift med Ingrid med hvem han har fire, voksne børn

Profession: Indehaver af Jyllands Park Zoo

Hjemby: Fjelstervang

Hvis jeg kunne få en middagsaftale med en kunstner, så skulle det være Mick Øgendahl. Han, tror jeg, er skæg. Vi skulle faktisk have haft ham ud at optræde til vores julefrokost i Vorgod-Barde, men det bliver ikke til noget. Det er lidt en skam. Men nu når han ikke kan komme der, kunne et plaster på såret være en middag med ham.

Det irriterer mig helt vildt alt det her med corona. Friheden er blevet taget fra folk, og det, tror jeg, har været tungt mange steder. Der er mennesker, der ikke må få besøg på plejehjem, og der er mange, der lider af hudsult. Vi er i Danmark meget sociale, og det er jeg også selv, og det er taget fra os.

Min stærke side, når jeg selv skal sige det, er, at jeg er meget positiv helt ind til benene. Jeg kan se noget godt i alle mennesker.

Og min svage side er, at jeg er dårlig til at sige nej. Nogle gange kunne det være rart med 27 timer i døgnet.

I næste uge ser jeg frem til, at det er efterårsferie. Det er en helt speciel uge, fordi vi i år har valgt at holde åbent til og med efterårsferien. Jeg er uhyggeligt spændt på vores sæsonafslutning, hvor det forhåbentlig ikke vil regne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavler føler sig hængt ud: Vi skjuler ikke vores ansatte for myndighederne

Ringkøbing-Skjern

Coronasmittede mink lukker samtlige plejehjem i Ringkøbing-Skjern

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Ringkøbing

Udbruddene fortsætter: Femte minkfarm ramt af corona i Ringkøbing-Skjern

Skjern Håndbold For abonnenter

Har det svært når modstanderne spiller syv mod seks - det ødelægger Skjern Håndbolds kontrafase

Annonce