Annonce
Navne

Yngre læge fra Herning får millioner til forskning i kvindesygdom

38-årige Anne Hammer Lauridsen foran kolposkop i Gynækologisk Ambulatorium, som bruges, når der skal kigges på celleforandringer. Foto: Søren Braad Andersen, Kommunikation i Hospitalsenheden Vest
Keglesnit eller kontroller. Celleforandringer på livmoderhalsen kan føre til kræft - men hvornår skal man operere? Det har Anne Hammer Lauridsen fået 3,5 millioner kroner fra Kræftens Bekæmpelse til at forske i.
Annonce

Herning: Postdoc, læge, ph.d. Anne Hammer Lauridsen har modtaget en stor forskningsbevilling fra Kræftens Bekæmpelse på 3,5 millioner kroner til forskning i celleforandringer på livmoderhalsen.

Til daglig arbejder Anne Hammer Lauridsen på Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling på Regionshospitalet i Herning. Derudover er hun post. doc. ved Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet.

Formålet med projektet er at optimere diagnosticeringen og behandlingen af kvinder med moderate celleforandringer i håb om, at det kan medføre, at risikoen for livmoderhalskræft reduceres for dem.

Annonce

Danmark opererer færre

I de fleste andre vestlige lande bliver alle kvinder med moderate celleforandringer behandlet med et keglesnit, som fjerner den del af livmoderhalsen, hvor celleforandringerne sidder. Men da det øger risikoen for tidlig fødsel, og celleforandringer i mange tilfælde forsvinder af sig selv, bliver unge danske kvinder i stedet anbefalet at gå til hyppig kontrol.

- Men der mangler viden om risikoen for at udvikle kræft senere i livet, når kvinder ikke bliver opereret ved moderate celleforandringer. Derfor vil vi undersøge risikoen for, at disse kvinder udvikler svære celleforandringer og livmoderhalskræft, forklarer Anne Hammer Lauridsen i en pressemeddelelse.

Anne Hammer Lauridsen blev læge i 2009 og har oparbejdet et stærkt internationalt forskningsnetværk, og hun har desuden publiceret en lang række artikler. Både amerikanske, engelske og hollandske samarbejdspartnere deltager i hendes projekt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Annonce