Annonce
Vestjylland

Ynglende ulve lukker del af plantage: Det er tydeligt, at ulvene har kastet deres kærlighed på et bestemt område

Et ulvepar har slået sig ned i Stråsø Plantage, og det får nu konsekvenser for menneskene i plantagen. Arkivfoto: Vincent West
For at undgå at forstyrre et ynglende ulvepar skal man frem til slutningen af juli holde sig fra et mindre afgrænset område af Stråsø Plantage.

Holstebro: Igen i år har et ulvepar slået sig ned i Stråsø Plantage.

Det slår de forskere, der er ansvarlige for at overvåge ulven i Danmark, fast, skriver Naturstyrelsen i en pressemeddelelse.

Forskerne kan genkende hunnen i parret, og hunulven har tidligere ynglet netop her, og hun er selv født i området.

Ulveparrets ankomst betyder til gengæld, at en del af Stråså Plantage bliver lukket for mennesker, oplyser Naturstyrelsen.

I en periode frem til og med 31. juli er der ingen færdsel for besøgende i et afgrænset område af Stråsø Plantage, så de ynglende ulve kan få fred og ro.

- Alle er velkomne til fortsat at gå en tur i området, men af hensyn til de ynglende ulve skal man holde sig fra et område afgrænset af veje i en del af Stråsø Plantage. Indskrænkningen af færdslen sker allerede nu i det tidlige forår for at tage højde for den nuværende situation med ekstraordinært mange besøgende, siger skovrider Poul Ravnsbæk fra Naturstyrelsen Vestjylland.

Annonce

275 hektar lukkes

Stråsø Plantage er et af landets største sammenhængende naturområder med skov og hede på i alt 5.200 hektar, hvoraf det område, hvor besøgende i den kommende tid skal holde sig fra, udgør omkring 275 hektar.

Afgrænsningen bliver markeret med skilte og information på stedet, ligesom Naturstyrelsens ansatte vil være mere tilstede i området.

- Det er tydeligt, at ulvene har kastet deres kærlighed på et bestemt område, og i Stråsø Plantage er der rigtig god plads til både dyr og mennesker. Ulven er fredet og underlagt den strengeste beskyttelse i EU, og det indebærer blandt andet, at Danmark er forpligtet til at sikre, at den ikke bliver forsætligt forstyrret - og særligt ikke i yngletiden, siger Poul Ravnsbæk.

Det er forskere fra Aarhus Universitet, DCE-Nationalt Center for Miljø og Energi og Naturhistorisk Museum Aarhus, der er ansvarlige for at overvåge ulven i Danmark på vegne af Miljøstyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Brændte dæk og madrasser giver stor bøde

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

KD mødte møllekritiske borgere: I skal vide, at debatten om testcentret slider på lokalsamfundet

Annonce