Annonce
Ringkøbing

Y's Men uddeler 177.000 kroner til lokale formål

Y's Men's klubben i Ringkøbing tjener blandt andet penge på salg fra sin genbrugsbutik. Pengene uddeles til værdige formål, og klubben har netop sendt 177.000 kroner ud i samfundet. PR-foto

Ringgkøbing: Y's Men's klubben i Ringkøbing har netop uddelt årets første pengesum, og her er har 21 projekter fået et økonomisk tilskud, både lokalt og i udlandet.

Blandt andet blev det til 20.000 kroner til det nystartede FDF i Ringkøbing, 8.000 kroner til kristendomskursus, 5.000 kroner til Trevæld spejdercenter., 10.000 kroner som tilskud til et skolehjem til sypiger i Tanzania, 10.000 kroner til kristen arabisk tv, 10.000 kroner til krigsbørn i Mellemøsten.

I alt har Y's Men's klubben uddelt 177.000 kroner.

- Det er dejligt at kunne være med til at gøre det lettere for nogen. Muligheden for at kunne uddele midler er, at der er salg i Genbrugsbutikken, så hver gang I køber en lille ting, er det med til at gøre verden en lille smule bedre for nogen, lyder det fra Y's Men's klubben i en pressemeddelelse.

Alle har mulighed for at ansøge om midler til sociale og kirkelige arrangementer. Der tages stilling til de indkomne ansøgninger fem gange om året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Corona. Fødevareforsyningen skal sikres trods lukkede grænser

Læserbrev: Følgerne af coronavirussen er mange, og en af dem risikerer snart at få konsekvenser for danske landbrug og gartnerier. Lige nu frygter landmænd i Tyskland, at årets avl af hvide asparges rådner op, fordi sæsonarbejdere fra Østeuropa ikke kan komme frem som følge af de grænsekontroller, flere EU-lande har indført. Problemet han hurtigt blive aktuelt i Danmark, når sæsonen i frilandsgartnerierne starter om en måned. I sidste uge annoncerede Tyskland et decideret indrejseforbud for sæsonarbejdere. Det betyder, at op imod 300.000 østeuropæere, der er en helt afgørende forudsætning for den tyske landbrugssektor, må blive hjemme. Også sæsonarbejdere, der bruger Tyskland som transitland til for eksempel at komme til Danmark, rammes af forbuddet. Det må vække bekymring i den danske landbrugs- og fødevaresektor. I Tyskland og Frankrig har myndighederne ligefrem opfordret til, at folk, der ikke kan varetage deres arbejde på grund af coronavirus, i stedet tilbyder deres arbejdskraft på markerne. Men behovet for hænder er stort, og nogle funktioner kræver speciel viden og erfaring. Derfor er fælleseuropæiske løsninger også afgørende. I Danmark har såvel fødevareminister Mogens Jensen som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard sagt, at det er vigtigt, at EU-landene samarbejder, så de nødvendige fødevarer og arbejdskraft fortsat kan komme ind i Danmark, selvom der er indført grænsekontrol. Det er Europa-Kommissionen, der koordinerer arbejdet med at få Europa til at hænge sammen transportmæssigt under krisen. Kommissionen har udarbejdet retningslinjer for den fri bevægelighed for personer, der varetager kritiske funktioner. Her betragtes sæsonarbejdere i landbrugssektoren nu som personer, der varetager en kritisk funktion – fødevareforsyning – og det skal derfor sikres, at de kan nå frem, selv om de krydser en grænse undervejs. Da landene begyndte at lukke deres grænser i midt-marts, var der rapporter om, at både dyr og medicinsk udstyr holdt i kø ét til to døgn. Kommissionen krævede på den baggrund ”grønne korridorer”, som skulle sikre, at vareleverancer ikke blev blokeret. En grøn korridor et særligt vejspor ved grænsen, som det højest må tage 15 minutter at krydse – nok til for eksempel at helbredsscreene chaufføren. Det arbejde har bidraget til at nedbringe ventetiderne ved grænsen, og man håber nu at kunne skabe en lignende situation for sæsonarbejdere. Det bliver et stort arbejde at få EU bragt tilbage til den åbenhed, som var en realitet inden coronakrisen. I mellemtiden bliver samarbejdet om grønne korridorer afgørende for at sikre fødevareforsyningen.

Danmark

Se billederne fra en lukket covid-afdeling: Sådan modtages corona-patienterne

Annonce