Annonce
Ringkøbing

Y's Men's klubben i Ringkøbing har i år uddelt over 571.000 kroner

De mange penge til Y's Men's Club kommer for størstedelens vedkommende fra Genbrugsbutikken på Sønderbyvænget. PR foto
Årets sidste uddeling hos de vise mænd i Ringkøbing gik blandt andet til julehjælp i Menighedsplejen, julehjælp gennem Frelsens Hær samt børnehjem i Rumænien og Cambodia.

Ringkøbing: Så kom årets sidste uddeling fra Y's Mens klubben i Ringkøbing. Økonomiudvalget i klubben har lige bevilget 154.500 kroner til diverse projekter - både i nærmiljøet og uden for landets grænser, og hermed er det blevet til en sum på 571.700 kroner uddelt i 2019.

De mange penge kommer for størstedelens vedkommende fra Genbrugsbutikken på Sønderbyvænget, der i år har kunnet fejre 25 års jubilæum. Det viser, at det nytter noget at købe et par glas eller en sofa. Det er winwin.

Årets sidste uddeling gik blandt andet til julehjælp i Menighedsplejen på 35.000 kroner, julehjælp gennem Frelsens Hær på 10.000 kroner, børnehjem i Rumænien 10.000 kroner, børnehjem i Cambodia 10.000 kroner samt flere andre projekter.

Annonce

Regionsprojekt

I hvert klubår har Y's Men's klubberne i Danmark et regionsprojekt, som alle klubberne giver støtte til. Det er i 2019/20 et projekt, der har overskriften: "Nye veje ud af ensomheden". I samarbejde med KFUM's Sociale Arbejde forsøger man at få mennesker ud af ensomheden ved at arrangere forskellige tiltag, der gør, at mennesker møder mennesker. Her er der afsat 30.000 kroner fra Ringkøbing.

Der gives ikke støtte til enkeltpersoner, men alle har mulighed for at ansøge om midler til sociale og kirkelige arrangementer. Der tages stilling til de indkomne ansøgninger fem gange om året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Annonce